Dober začetek, a slabše nadaljevanje, kar je prineslo nov poraz oranžnih zmajev. Foto: www.alesfevzer.com
Dober začetek, a slabše nadaljevanje, kar je prineslo nov poraz oranžnih zmajev. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska ekipa je pravilno ocenila, da ima v letošnji Ligi prvakov največ možnosti za zmago proti Toursu. Mladim gostiteljem, ki so dobili prvi niz s 25:23, je v izenačenem boju zmanjkalo nekaj izkušenj. Predvsem v končnicah drugega in tretjega niza, ki so jih francoski prvaki dobili s tesnim izidom 25:23. Ob vodstvu z 2:1 pa je bil odpora ACH-ja konec in Tours je suvereno dobil četrti niz za zmago v Ljubljani.

Zmanjkalo izkušenj v končnicah 2. in 3. niza

Na začetku tekme je bil razpoložen predvsem nov up slovenske odbojke 18-letni Luka Marovt, ki je bil na koncu z 18 točkami najučinkovitejši Ljubljančan. Za osvojitev niza je poskrbel kapetan Nikola Gjorgiev. Še več preobratov je ponudil drugi niz, po dveh zaporednih asih Danijela Koncilje je ACH vodil 15:13, nakar so vajeti igre prevzeli Francozi.

Pri gostih sta blestela Estonec Märt Tammearu s 15 točkami in Brazilec Aboubacar Dramé Neto s kar 21 točkami, ki sta bila nerešljiva uganka za domači blok in sprejem.

Četrto tekmo v Ligi bodo slovenski prvaki odigrali že naslednji četrtek, ko bodo gostovali na Poljskem pri Asseco Resovii.

Luka Marovt po porazu ACH-ja: Škoda končnic nizov

Luka Marovt je bil najboljši posameznik Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Marovt je bil najboljši posameznik Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com

LIGA PRVAKOV (M), skupina B, 3. krog

ACH VOLLEY – TOURS
1:3 (23, -23, -23, -18)

ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič 2 (1 blok), Marovt 18 (3 ase, 2 bloka), Šen 3 (1 as, 1 blok), Koncilja 9 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 26 (1 as), Sešek, Pokeršnik 11 (1 as, 1 blok), Videčnik 1.

Tours: Faganas, Dos Santos 9 (3 bloke), Pothron 5 (2 asa), Ramon, Tämmearu 15 (2 bloka), Mendez 9 (1 blok), Drame 21 (1 as, 2 bloka), Prevert, Čorić 3 (2 asa), Strehlau, Parkinson 9 (2 bloka).

Dvorana Tivoli, gledalcev 3612.


RESOVIA RZESZOW – TRENTINO 0:3

Lestvica:

PREOSTALE TEKME ACH-ja:
21. 12.: RESOVIA RZESZOW – ACH VOLLEY
10. 1.: ACH VOLLEY – TRENTINO
17. 1.: TOURS – ACH VOLLEY