Robert Harting je širši svetovni javnosti poznan predvsem po divjem proslavljanju po osvojitvi zlate olimpijske medalje v Londonu. Foto: EPA
Robert Harting je širši svetovni javnosti poznan predvsem po divjem proslavljanju po osvojitvi zlate olimpijske medalje v Londonu. Foto: EPA

jegovo slovo so prireditelji združili z vabilom na berlinsko tekmovanje.

Prireditelji bližnjega evropskega prvenstva v atletiki v Berlinu so si za predstavitev tekmovanja izbrali prav poseben način. Namesto velikih oglasnih površin, ki bi vabile gledalce na tekmovanje, bodo za reklamo izkoristili kar eno od mestnih stolpnic, na kateri bodo s svetlobnimi učinki ustvarili podobo nemškega atleta Roberta Hartinga.

Na pročelje 119 metrov visoke stolpnice Upper-West v središču mesta bodo vsak večer do 8. avgusta z reflektorji narisali podobo atleta, svetlobni show bo trajal od 22.30 do polnoči. Robert Harting se je na EP-ju v Berlinu uvrstil kot tretji nemški tekmovalec v metu diska, EP pa bo njegovo predzadnje tekmovanje v karieri. Dokončno se bo poslovil po mitingu v nemški prestolnici na začetku septembra.
Slovo kot si vrhunski športnik zasluži
"To bo zadnje prvenstvo za Roberta Hartinga, Berlin pa je njegovo rojstno mesto. Finale tako velike kariere bomo pospremili na poseben način, kot si ga naš vrhunski športnik zasluži," je akcijo pojasnila Birgit Zander, ki vodi projekt osvetlitve stolpnice. Ko se bo akcija končala, pa se bo na zgradbi zasvetil še napis Goodbye Robert Harting (nasvidenje, Robert Harting).

Organizatorji akcije so skladno s pregovorno nemško skrbnostjo poskrbeli tudi za simboliko dogodka – slika, ki jo bodo ustvarili s pomočjo 100 metrov oddaljenih projektorjev, bo segala prek 20 nadstropij stolpnice, široka bo 40 metrov, visoka pa natančno 70,66 metra, prav toliko, kot znaša osebni rekord trikratnega svetovnega, dvakratnega evropskega prvaka in zmagovalca OI v Londonu 2012.