Brazilec Marcelo Melo ob odhodu na trening pod budnim očesom varnostnikov v hotelskem kompleksu v Melbournu. 72 igralcev je v strogi karanteni ‒ zaprti v hoteskih sobah ‒ preostali pa lahko gredo za 5 ur na dan ven na trening. Foto: Reuters
Brazilec Marcelo Melo ob odhodu na trening pod budnim očesom varnostnikov v hotelskem kompleksu v Melbournu. 72 igralcev je v strogi karanteni ‒ zaprti v hoteskih sobah ‒ preostali pa lahko gredo za 5 ur na dan ven na trening. Foto: Reuters

Minister za zdravje zvezne države Viktorija Brett Sutton je v jutranji izjavi dejal, da sta dva od treh novih pozitivnih primerov koronavirusa tokrat med igralci, Tiley pa je novico zanikal.

Število okuženih s koronavirusom v teniškem mehurčku pred prvim turnirjem za grand slam v Melbourne je sicer naraslo na devet. Ob zapletih in jezi 72 igralk ter igralcev je premier zvezne države Viktorija odvrnil, da ne bodo deležni nobenih privilegijev.

"Vem, da je bilo veliko govora glede pravil. Ampak pravil se morajo držati vsi in o tem so bili igralci obveščeni, preden so prišli v Avstralijo. Ne bo posebne obravnave, saj se tudi virus do igralcev ne obnaša drugače. Tudi mi se ne bomo," je bil odločen premier zvezne države Viktorija Daniel Andrews.

Sorodna novica 72 igralcev končalo v strogi karanteni Melbourna
Melbourne: Tenisači so lahko največ pet ur na dan zunaj hotelskih sob

72 v strogi karanteni
Pozitivni primeri na treh čarterskih poletih iz Abu Dabija, Los Angelesa in Dohe so vse potnike teh poletov ‒ skupaj je to 72 igralk in igralcev ‒ poslali v strogo 14-dnevno karanteno brez možnosti treninga. Preostali igralci se lahko na turnir pripravljajo po pet ur na dan in trenirajo na za to odrejenih igriščih v Melbournu, preostali čas pa morajo prav tako preživeti v hotelskih sobah.

Zdravstveni oddelek zvezne države Viktorija je sporočil, da je v obvezni 14-dnevni karanteni v hotelskih sobah, v katero je zaradi okužb na letalih moralo kar 72 oseb, pozitivni test za zdaj oddalo devet oseb.

Nov besedni spopad Đoković ‒ Kyrgios
Ogromno prahu je dvignil zapis prvega igralca sveta Novaka Đokovića, katerega zapis, pritožbe in zahteve po omilitvi karantene niso naleteli na odprta ušesa. Še več, znova se je na Srba zgrnil val kritik, ki se jim je pridužil tudi teniški "enfant teribble" Nick Kyrgios.

Lani v mestu štirimesečno strogo zaprtje
Melbourne je šel v lanskem letu skozi strogo 112-dnevno zaprtje javnega življenja. Zvezna dežela Viktorija se je ognila drugemu valu pandemije, zaradi česar izvaja izjemno stroge preglede in ukrepe za vse prišleke, pri čemer tudi teniška karavana ni izjema. OP Avstralije se bo sicer s tritedensko zamudo začel 8. februarja, predtem se bosta v mestu odigrala še dva pripravljalna turnirja.

Veliko Avstralcev se ne more vrniti v domovino
Javno mnenje v Melbournu in državi je razdeljeno zaradi letošnjega turnirja za grand slam. Zaradi njega je zdaj v Viktorijo pripotovalo 1200 tenisačev in spremljevalnega osebja, medtem ko se Avstralci iz številnih delov sveta ne morejo vrniti v domovino, ker to prepovedujejo protikoronski ukrepi.

Juvan: Moramo biti hvaležni, da smo lahko sploh tu