Blaž Tomaževič se je izkazal v dresu Olimpije. Zelo se je izkazal tudi v četrtfinalu Lige IceHL proti Beljaku. Zmaji so izpadli po napetih sedmih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Tomaževič se je izkazal v dresu Olimpije. Zelo se je izkazal tudi v četrtfinalu Lige IceHL proti Beljaku. Zmaji so izpadli po napetih sedmih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com

"Veselim se vrnitve v Beljak. Želim narediti nov korak na športni poti. Čudovito bo tudi to, da bom soigralec Roberta Saboliča. Sva prava prijatelja, tudi poleti veliko časa preživiva skupaj. Skratka, uresničile so se mi sanje," je dejal Tomaževič, ki je v pretekli sezoni za Olimpijo na 53 tekmah dosegel 13 golov in 17 podaj. Zelo se je izkazal tudi v četrtfinalu Lige IceHL proti Beljaku, na šesti tekmi je dosegel odločilni zadetek v podaljšku. Spretno je podstavil palico v 79. minuti in izsilil sedmo tekmo, ki pa jo je Beljak dobil s 4:1.

Tudi Paavo Hölsä, Wade Murphy in Bastien Maia v naslednji sezoni ne bodo več nosili zeleno-belega dresa.

Žiga Pance, Simšič in Us ostajajo v Tivoliju
Tudi v Tivoliju sestavljajo ekipo, priprave na novo sezono pa so se že začele. Sodelovanje za naslednjo sezono so potrdili kapetan Žiga Pance, napadalec Nik Simšič in vratar Žan Us.

Igralci, ki niso bili del reprezentance, so že aktivni v pripravah na novo sezono, medtem ko bodo igralci, ki so bili v slovenski reprezentanci na svetovnem prvenstvu divizije I v Tivoliju, v teh dneh opravili testiranja in s prihodnjim tednom začeli priprave na novo sezono.

Nejc Stojan je bil eden najboljših branilcev Jesenic v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Stojan je bil eden najboljših branilcev Jesenic v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Šivic: Us bo prihodnjo sezono sprejel vlogo prvega vratarja
Veseli me, da z nami ostaja kapetan Žiga Pance, ki je imel lani zelo dobro sezono, prepričan pa sem, da je lahko še boljši. Nik Simšič je bil preteklo sezono odličen, tvoril je naš dolgo časa najboljši napad, zabil veliko golov, zelo napredoval in vesel sem, da ostaja z nami. Prepoznal je, da je vsaj še ena sezona pri Olimpiji zanj dobra, da lahko še dodatno napreduje. Od njega pričakujemo res veliko, bo eden izmed naših ključnih igralcev. Žan Us bo prihodnjo sezono sprejel vlogo prvega vratarja, na to je pripravljen. Čez poletje bo delal po prilagojenem programu dela. Od vseh treh fantov res veliko pričakujem,” je povedal trener Mitja Šivic.

Ekipi se pridružuje tudi občasni reprezentant Nejc Stojan. Gre za obetavnega mladega hokejista, ki je v zadnjih dveh letih zelo napredoval. Ima višino, je brezkompromisen in močan ter ima odlične delovne navade. Želi si preseči okvirje Alpske lige in stopiti korak višje. Dal nam bo globino na branilskih parih. Od njega pričakujemo, da bo postopoma sprejel velike vloge in nanj zagotovo zelo računamo na dolgi rok.”

Stojan: Želel sem se preizkusiti v kakovostnejši ligi
Želel sem se preizkusiti v kakovostnejši ligi, v kateri igra Olimpija. To mi omogoča narediti korak naprej v hokejski karieri. Motivacije mi ne manjka, in vem, da me čaka trdo delo. Pripravljen sem sprejeti odgovornost in veselim se izziva,” je povedal Stojan.

25. maja bo v Tampereju na Finskem žreb tekmovalnih skupin Lige prvakov, kjer bo prvič igrala tudi SŽ Olimpija.