Rdeče-beli kvadrati v središču Dohe. Foto: Facebook
Rdeče-beli kvadrati v središču Dohe. Foto: Facebook

Navijači so ogromno zastavo razvili na ulicah Dohe pred tekmo z Marokom. Ker gre za nenavaden izdelek, je bila posebnega pregleda 100-kilogramska zastava deležna tudi ob prihodu v Katar, kjer so jo morali iz varnostnih razlogov za pregled razviti prvič.

To so nato ponovili z dovoljenjem oblasti še zjutraj v središču Dohe, potem ko so dobili posebno dovoljenje policije, poročajo hrvaški mediji. Ob njej se je zbralo kakšnih 500 navijačev, ki so ob njej skakali in prepevali. Prišla je tudi večina tistih Hrvatov, ki v Katarju delajo in so se za ogled dogodka organizirali na družbenih omrežjih. "Prav vsak se je želel fotografirati pod rdečimi in belimi kvadrati," so zapisali na Jutarnji.hr.

Na stadion pa je navijači niso smeli vzeti s seboj, saj je mnogo prevelika - navijaški pripomočki lahko merijo največ 2x1,5 metra. Zastava je sicer nastala v Crikvenici, njen lastnik Dado pa je dejal, da je prevoz zastave v Katar stal več kot njegova letalska vozovnica.

Zastavo so hrvaški navijači prvič pokazali na evropskem prvenstvu leta 2004 na Portugalskem. Takrat je bila dolga "le" 80 metrov. Na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti, ko so Hrvati postali svetovni podprvaki, je merila 96 metrov, v Katarju pa se je podaljšala na natančno 201 meter.