Hrvati so po Avstrijcih premagali še Nemce in so že pred zadnjo tekmo z Alžirci potrjeni kot udeleženci poletnih olimpijskih iger. Foto: EPA
Hrvati so po Avstrijcih premagali še Nemce in so že pred zadnjo tekmo z Alžirci potrjeni kot udeleženci poletnih olimpijskih iger. Foto: EPA

Avstrija je na sobotni tekmi visoko premagala Alžirijo z 41:26, s čimer je bilo dokončno znano, da je Hrvaška udeleženka poletnih olimpijskih iger. Zdaj avstrijsko izbrano vrsto, ki jo vodi Aleš Pajovič, čaka v nedeljo "finale" z Nemčijo. Zmagovalec bo drugi olimpijski potnik iz kvalifikacijskega turnirja, ki poteka v Hannovru.

Hrvati bodo že šestič nastopili na olimpijskih igrah. Do zdaj so osvojili dve zlati medalji (1996 in 2004), enkrat so bili tretji (2012), po enkrat pa četrti in peti.

Madžari razočarali domače navijače

Pot v Pariz so si v soboto priborili tudi Norvežani, ki so na tretjem kvalifikacijskem turnirju še drugič zmagali. Z 29:25 so bili v Tatabanyi boljši od gostiteljev Madžarov.

Ob Hrvaški in Norveški so na olimpijske igre pred zadnjim dnevom olimpijskih kvalifikacij uvrščeni domačini Francozi, ob njih pa svetovni prvaki Danci, celinski prvaki Japonci, Argentinci in Egipčani ter Švedi kot tretjeuvrščeni z zadnjega EP-ja.

Slovenijo v nedeljo čaka Bahrajn

Na treh rokometnih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjih bodo v nedeljo padle odločitve še o preostalih potnikih v Pariz letos poleti. Slovenija bo v Granollersu ob 15.15 iskala zmago proti Bahrajnu in upala na ugoden izid tekme med Španijo in Brazilijo.