Hubert Hurkacz je dobil masters v Miamiju. Foto: AP
Hubert Hurkacz je dobil masters v Miamiju. Foto: AP
Sorodna novica Najstnik Sinner in Hurkacz prvič v finalu mastersa

24-letnik iz Vroclava je z zmago na prestižnem mastersu v Miamiju dosegel uspeh kariere, v kateri je sicer že dobil dva turnirja serije ATP, in sicer leta 2019 v Winston-Salemu in letos januarja v Delray Beachu.

Njegov tekmec, 19-letni Sinner, je bil v Miamiju sicer na dobri poti, da osvoji prvi niz in postavi temelje morebitni končni zmagi, a je klonil pod pritiskom, izgubil podaljšano igro, po kateri se ni več pobral. Tenisač iz San Candida na Južnem Tirolskem bo moral na tretjo turnirsko zmago serije ATP še malce počakati, potem ko je dobil lanski Sofia Open in letošnji Great Ocean Road Open.

Sinner klonil pod pritiskom
Prvi niz je ponudil ogromno razburljivih trenutkov in preobratov. Precej bolje ga je začel Hurkacz, ki je dobil uvodne tri igre, a je v naslednjih treh Sinner izid izenačil na 3:3. Ko je Italijan nato Poljaku v 11. igri odvzel začetni udarec in povedel s 6:5, je vse kazalo, da bo dobil prvi niz, a je nato popolnoma odpovedal, brez osvojene točke je tekmecu dovolil re-break, prvi niz pa se je zavlekel v podaljšano igro, v kateri je Tirolec izgubil zbranost, predvsem sta bili usodni nevsiljeni napaki z bekhendom, po katerih je Hurkacz povedel s 5:2. Niz je po sijajnem forhendu in novi napaki tekmeca dobil s 7:6 (4).

Hurkacz v Miamiju do uspeha kariere

Hurkacz dominiral, a Sinner se je pobral
Po izgubljenem nizu se je Sinnerjeva igra v nadaljevanju občasno sesula kot hišica iz kart. Napake so se nadaljevale, tako kot v prvem je Hurkacz tudi v drugem nizu povedel s 3:0, potem ko je 31. igralcu sveta dvakrat odvzel začetni udarec. Ko je ob vidno razočaranem Sinnerju še drugič zapored potrdil odvzem servisa, se je zdela njegova prednost ob prikazanem tako rekoč neulovljiva. Vendar Sinner puške še ni vrgel v koruzo. Najprej je v 5. igri prvič slavil na svoj udarec, tik zatem pa je po tekmečevi napaki, ko je ta forhend poslal v mrežo, že izkoristil prvo od dveh priložnosti za brejk in znižanje zaostanka na 4:2.

Poljak pretrd oreh za Italijana
Če se je na uvodu niza Sinner znašel v težavah, je bil tokrat v velikih škripcih Hurkacz, a mu je vseeno nekako uspelo obdržati brejk prednosti. Trenutek odločitve se je zgodil v 10. igri, v kateri si je priigral zaključno žogico in jo z zgrešenim forhendom tekmeca izkoristil za največjo zmago v karieri.

STATISTIKASINNERHURKACZ
Prvi servis (%)6071
Asi13
Dvojne napake51
Osvojene točke6978
Priložnosti za break311

MIAMI
(4.299.205 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
HURKACZ (POL/26) - SINNER (ITA/21)
7:6 (4), 6:4

Hurkacz prvi Poljak z zmago na mastersu