Renata Voračova je v konkurenci ženskih dvojic osvojila kar enajst naslovov na turnirjih WTA. Foto: EPA
Renata Voračova je v konkurenci ženskih dvojic osvojila kar enajst naslovov na turnirjih WTA. Foto: EPA

"Samo letalska vozovnica je stala 60.000 čeških kron (2460 evrov) in moj trener je potoval z mano. In potem je tu še bivanje za ves ta čas, hoteli, treningi za turnir za grand slam, mogoča denarna nagrada," je 38-letna tenisačica za češki časopis Denik utemeljila zahtevek za denarno kompenzacijo.

Ne razmišljam o tenisu. Še vedno se prebujam od šoka, nisem ga še predelala. Izčrpana sem.

Renata Voračova

"Upam, da se bo Tennis Australia spoprijela s tem in da nam ne bo treba iskati dodatnih pravnih poti," je dodala Voračova, ki je dejala, da nima več želje po igranju tenisa, odkar je v ponedeljek pristala v Pragi. "Ne razmišljam o tenisu. Še vedno se prebujam od šoka, nisem ga še predelala. Izčrpana sem," je povedala Voračova.

Dodala je, da se ne želi ozirati nazaj na dogajanje v Melbournu. "Tega v najtemnejših nočnih morah nisem pričakovala, bilo je preveč," je povedala Voračova, ki je med zaslišanjem po pridržanju priznala, da se je zlomila in je planila v jok. "Bila sem zaskrbljena. Nisem se počutila varno, dokler se nisem vrnila domov, nobene gotovosti ni bilo. Bilo je, kot da bi gledala film, dolgo zasliševanje z ukazi, kot sta 'sleci se, obleci se'. Grozno, nočem niti razmišljati o tem, kaj šele, da bi to še enkrat doživela."

Sorodna novica Novak Đoković po dobljeni pravni bitki zdaj v (ne)milosti ministra

Tako Đokoviću kot Voračovi, oba nista bila cepljena proti novemu koronavirusu, so preklicali njuna vizuma, ki sta ju dobila na podlagi izjem za cepljenje proti covidu-19 pred Odprtim prvenstvom Avstralije, prvim teniškim turnirjem za grand slam, ki se bo začel v ponedeljek.

Tudi Voračovo so tako kot Đokovića odpeljali v zloglasni center za pridržanje tujcev v Melbournu do odločitve avstralskih oblasti.

Medtem ko je Voračova po sobotni izpustitvi že zapustila Avstralijo, pa je Đoković po odločitvi sodnika, ki je preklical odločitev avstralskih oblasti o preklicu vizuma, ostal in čaka na končno odločitev avstralske vlade o svojem statusu.

Voračova igrala v Melbournu, nato pa so ji vizum preklicali in zapustila je Avstralijo