Foto: AP
Foto: AP

Drugo mesto so osvojili Francozi (Eric Perrot, Emilien Jacquelin, Fabien Claude in Quentin Fillon Maillet), tretje pa s kazenskim krogom Nemci (David Zobel, Philipp Nawrath, Benedikt Doll in Johannes Kühn).

Dovžan imel zelo hitre smuči, Fak pa ne

Slovenska ekipa je tekmo začela imenitno. Miha Dovžan je streljal brez napake, v zaključku zadnjega kroga pa potrdil tudi dobro tekaško formo in v neposrednem dvoboju prehitel Nemca Davida Zobla in Norvežana Endreja Stroemsheima. “Zame res dobra tekma. Ko si povsem zraven že od samega začetka, je tudi teči večji užitek. Prekinil sem tudi prekletstvo slabega streljanja iz preteklih let, imel sem pa resnično dobre smuči. Zelo dober občutek, ko sem se lahko odpeljal tudi Norvežanu. Na strelišču sem pokazal svoje znanje, moral sem prikazati to le še na tekmi. Bilo je zelo mraz, v stoje se skoraj ni čutilo prstov, prav poseben izziv je ustreliti ničlo,” je bil zadovoljen Dovžan.

Peto mesto je nato obdržal tudi Fak, prav tako brez popravljanja na strelišču. “Predal sem na petem mestu, tako kot sem sprejel predajo. Sicer pa sem imel na progi veliko izzivov. Preprosto nisem imel hitrosti, ki bi si jo želel na smučeh. Zato sem usmeril vso koncentracijo na streljanje in zadel dve ničli, s čimer sem poskrbel, da nisem nič izgubil glede samih mest, nisem pa tudi nič pridobil. Rad bi videl, da bi lahko naredil kaj več, a sem potegnil svoj maksimum,” je dejal Fak.

Planko: Žal sem malce razočaral

Evforija se je začela dvigati po prvem streljanju Lovra Planka, ki je streljal nekoliko počasneje, pa zadel vse tarče in bil še naprej peti. V stoječem položaju pa 22-letni reprezentant ni zdržal pritiska in moral dvakrat v kazenski krog, s čimer je nazadoval na rob deseterice. Anton Vidmar je nato na prvem streljanju pridobil dve mesti, stoje pa popravljal dvakrat in šel v zadnji krog v večji skupini tekmovalcev kot deveti in po hudem boju položaj tudi obdržal.

Dva fanta pred menoj in tudi Toni na koncu so res dobro opravili svoje delo, sam pa sem žal malce razočaral. Streljanje leže je bilo še dobro, potem pa niti ne vem točno, kaj se je zgodilo. Na postanek sem prišel še dokaj sproščen in tudi spočit, ampak ne vem, nekako ni šlo v tarčo. Žal mi je, da sem z osmimi streli zadel le tri tarče. V zadnjem krogu sem se boril in poskušal pridobiti, kar se je dalo, a sem bil žal danes jaz najšibkejši člen ekipe,” je dodal Planko.

V sredo so v ženski štafeti Slovenke osvojile deseto mesto. V petek biatlonke čaka sprint, sprint biatloncev pa bo v soboto. Obe tekmi bosta od 14.40 dalje v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Štafeta (M), 4 x 7,5 km:            *  
 1. NORVEŠKA           1:14:28,4 (0+7) 
 2. FRANCIJA               +20,6 (0+11)
 3. NEMČIJA                 50,5 (1+16)
 4. AVSTRIJA              1:44,5 (0+2) 
 5. ITALIJA               1:45,0 (0+16)
...                                    
 9. SLOVENIJA             2:35,5 (2+6) 
    (Dovžan, Fak, Planko, Vidmar)      
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenske minute