Debitant Križnik ni imel možnosti proti Džangu, ki je dobil prvih osem iger dvoboja, preden je 18-letniku dopustil, da je osvojil dve igri na svoj servis. Matic Križnik je 1274. igralec sveta, Džidžen Džang pa 50. in je za zmago potreboval zgolj 64 mintut.

"Začel sem precej nervozno, po nekaj igrah pa sem malo začutil igro. Težko je bilo priti v ritem, ker je tekmec toliko bolj kakovosten in je res dobro igral. V drugem nizu sem se malo uigral, prišel do kakšne priložnosti, a je bil tekmec enostavno premočen. Drugače pa je bila to zame res dobra izkušnja," je dejal Križnik in dodal: "Mislim, da bom lahko na tem gradil in se izboljšal."

Sebastian Dominko. Foto: Facebook
Sebastian Dominko. Foto: Facebook

Drugo dvoboj med Kitajci in Slovenci je bil precej bolj izenačen in je trajal dve uri ter 11 minut. 18-letni Ji Džov je uvodni niz dobil s 7:5, 20-letni Dominko pa je izenačil po podaljšani igri 7:6 (3). V tretjem nizu je odločila osma igra, v kateri je Kitajec odvzel servis Slovenci in prišel do odočilne prednosti. Džov je 877. igralec sveta, medtem ko Dominko zaseda 1107. mesto na ATP-lestvici.

"Kaj naj rečem? Razočaran sem po prvi tekmi, imel sem priložnost, a je žal nisem izkoristil. Tekma je bila dobra borba, ampak igra bi lahko bila na višji ravni," je po dvoboju povedal Dominko.

Rola ni bil nared za igro

Kot je uvodni dan ocenil kapetan Grega Žemlja, se ekipi prvi dan ni izšlo: "Prva tekma, ki je bila relativno enosmerna, če poleg same uvrstitve na svetovni lestvici obeh igralcev dodamo še neko nervozo, saj je Matic igral prvo tekmo v živo. Potem je rezultat pač takšen. V drugi tekmi pa je imel Sebastian v vseh treh nizih priložnosti, da bi iztržil kaj več, ampak v ključnih trenutkih ni bil dovolj kakovosten, da bi lahko premagal tekmeca."

Glede sobotne igre dvojic se bo kapetan še posvetoval z obema igralcema, v kakšnem stanju sta, ter kaj se dogaja z Blažem Rolo: "Po večernem sestanku bomo poskušali potegniti najboljšo potezo in jutri vsaj začeti s prvo točko."

Reprezentančni dvoboj na trdi podlavi v Gvangdžovu za obstanek v skupini II Davisovega pokala se bo končal v soboto, ko sledijo preostali dvoboji.


DAVISOV POKAL, SVETOVNA SKUPINA II, končnica,1. krog

Gvangdžov, trda podlaga:

KITAJSKA - SLOVENIJA 2:0

Džang - Križnik 6:0, 6:2

Džov - Dominko 7:5, 6:7 (3), 6:3

Sobota:

Džang - Dominko

Džov - Križnik

dvojice