Egan Bernal kolesari brez bolečin, ki so ga pestile na Touru. Foto: Reuters
Egan Bernal kolesari brez bolečin, ki so ga pestile na Touru. Foto: Reuters

Kolesar ekipe Ineos še nima izdelanega načrta za sezono 2021. "Nimam nič definiranega, vse bo odvisno od poškodbe hrbta. Okrevanje gre dobro, a bo treba še počakati, da vidimo, kaj se bo dogajalo, ko bo šlo zares. Vnetja sicer ni več, kolo vozim brez bolečin, a napovedovati nekaj, je po takih težavah, kot sem jih imel, težko," Bernalove besede povzema kolesarski spletni portal Cyclingnews.

Kolumbijec bo imel v ekipi še močnejšo konkurenco, kot jo je imel do zdaj. Ineos je sicer zapustil Chris Froome, a so se mu pridružili odlični hribolazci Adam Yates, Richie Porte, letos za Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem tretji na Touru, in Dani Martinez. Če se upoštevajo še Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, zmagovalec letošnjega Gira, in Richard Carapaz, drugega na Vuelti, bo zelo težko določiti prvega kapetana za največje dirke.

Neuradne novice pravijo, da ekipa želi Bernala poslati na Giro, a morajo organizatorji najprej predstaviti traso. Znano je, da se bo italijanska pentlja začela na Siciliji 8. maja.

Na letošnjem Touru je Bernal zaradi bolečin v hrbtu odstopil pred 17. etapo.