Med ducat okuženimi je Kolumbijec Fernando Gaviria. Foto: EPA
Med ducat okuženimi je Kolumbijec Fernando Gaviria. Foto: EPA

A Abu Dabiju ostajajo tudi predstavniki ekip Gazprom, Cofidis in Groupama – FDJ, ki so v karanteni pod nadzorom ministrstva za zdravje v Združenih arabskih emiratih.

Pri Gazzetti dello Sport so sporočili, da je novih primerov okužbe z novim koronavirusom med osebjem in kolesarji dirke 12, in ne šest, med njimi je tudi kolumbijski sprinter Fernando Gaviria, moštveni kolega Pogačarja. Ducat okuženih kaže le blažje okužbe z novim koronavirusom.

Mezgečeva ekipa izpušča evropske dirke
Avstralsko kolesarsko moštvo Mitchelton Scott, katerega član je tudi Slovenec Luka Mezgec, pa je potrdilo, da bo zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom izpustilo več dirk po Evropi.

"Mi, zdravniška služba, imamo dolžnost, da ščitimo zdravje naših tekmovalcev in drugega osebja," so dejali pri ekipi, katere glavna zvezdnika sta dvojčka Adam in Simon Yates.

Ekipa bo izpustila dirke med 4. in 22. marcem v Italiji (Strade Bianche, GP Industria, od Tirenskega do Jadranskega morja, Milano-San Remo, Trofeo Binda), Franciji (Pariz-Nica), Belgiji (Nokere) in na Nizozemskem (Ronde van Drenthe).