Alejandro Valverde se je letos veselil dveh etapnih zmag. Foto: EPA
Alejandro Valverde se je letos veselil dveh etapnih zmag. Foto: EPA
Loriol-sur-Drome-Le Sappey, 167 km:   
  1. A. VALVERDE       ŠPA     3:52:53
  2. T. GEOGHEGAN HART VB          vsi
  3. P. KONRAD         AVT            
  4. W. KELDERMAN      NIZ        isti
  5. E. MAS            ŠPA            
  6. S. KUSS           ZDA         čas
                                      
Skupni vrstni red (6/8):              
  1. A. LUCENKO        KAZ    20:52:16
  2. I. IZAGIRRE       ŠPA       +0:08
  3. W. KELDERMAN      NIZ        0:12
  4. G. THOMAS         VB         0:13
  5. I. VAN WILDER     BEL    isti čas
  6. R. PORTE          AVS        0:15
                                      

Številni so pričakovali, da bodo prelazi na 6. etapi ločili najboljše v skupnem seštevku, a kakšnih večjih presenečenj ni bilo. Geoghegan Hart je poskusil srečo približno 300 metrov pred ciljem, napadel je na vso moč, a je Valverde še pravočasno odgovoril, švignil mimo zmagovalca lanske Dirke po Italiji in si zagotovil drugo etapno zmago v sezoni, potem ko je na začetku aprila dobil VN Miguela Induraina.

Zmagovalec 2. etape in do 6. etape vodilni kolesar letošnje Dofineje, Avstrijec Lukas Pöstlberger (Bora Hansgrohe), je začel zaostajati na prelazu La Porte, ciljno črto je prečkal 8 minut in 12 sekund za zmagovalcem. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana), ki ima pred moštvenim kolegom, Špancem Ionom Izagirrejem, 8 sekund naskoka. 12 sekund na tretjem mestu zaostaja Nizozemec Wilco Kelderman (Bora Hansgrohe).

Valverde ni smel oklevati
"Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem. Najprej se moram zahvaliti svoji ekipi, ki že ves teden opravlja izjemno delo. V zaključku etape me je Lopez vprašal, ali želim pomoč. Sprejel sem jo. Če sem popolnoma iskren, se moram predvsem zahvaliti njemu, res je opravil neverjetno delo," je bil po etapi do ust nasmejan Valverde. "Geoghegan Hart je šprint začel odločno, videl sem, da (Geraint) Thomas že zaostaja, zato nisem smel oklevati – moral sem se spustiti v boj za zmago. Najprej sem skušal ohraniti mirno kri, a ko sem zagledal cilj, sem šel na vse ali nič," je še povedal.

Bernal okužen z novim koronavirusom

Le nekaj dni po veličastni zmagi na Dirki po Italiji je Kolumbijec Egan Bernal izvedel, da je pozitiven na novi koronavirus. Kolesar, ki se te dni mudi v Monte Carlu, naj bi imel zgolj blage simptome bolezni. S svojo partnerico Mario Fernando Gutierrez je opravil test na novi koronavirus pred načrtovano potjo v Kolumbijo.