Jasper Philipsen vodi po 1. etapi. Foto: EPA
Jasper Philipsen vodi po 1. etapi. Foto: EPA

Tako je odpadla druga, ključna etapa Dirke po Beneluksu v Vlissingenu, kjer bi moral biti danes na sporedu kronometer, so sporočili organizatorji dirke. Nizozemske oblasti so zaradi vse večjega števila primerov okužb v noči na torek zaostrile ukrepe v boju proti širitvi novega koronavirusa. Ti ukrepi pa so botrovali odpovedi druge etape dirke BinckBank.

Sorodna novica Prva etapa Belgijcu Philipsenu

Alternativnega načrta za izvedbo vožnje na čas organizatorji dirke niso imeli, prav tako ne dovoljenj pristojnih varnostnih organov za ustrezno preoblikovanje trase na belgijskem ozemlju.

V četrtek bo v Belgiji na sporedu tretja etapa, ki pa se ne bo začela v Philippinu, kot je bilo sprva predvideno, v petkovi četrti etapi pa kolesarji ne bodo kolesarili po nizozemskem Limburgu in končali v Sittardu. Dokončno odločitev o trasi tretje in četrte etape bodo organizatorji sporočili čez dan. Zadnja, peta etapa bo potekala po predvidenem programu.

Prvo etapo je dobil Belgijec Jasper Philipsen (UAE Team Emirates), ki je oblekel majico vodilnega na dirki. Edini slovenski predstavnik na dirki Luka Pibernik (Bahrain-McLaren) je v etapi osvojil 86. mesto. Na dirki ne nastopa zmagovalec te preizkušnje iz leta 2018 Matej Mohorič (Bahrain-McLaren).