Ruski milijonarji niso mogli osvojiti tivolske trdnjave. Foto: RTV SLO
Ruski milijonarji niso mogli osvojiti tivolske trdnjave. Foto: RTV SLO
Marko Milič eksluzivno za MMC
Bečirovič: Z ekipo CSKA-ja bi zmagal za 20

"Scenarij je bil idealen. Če bi v končnici vodili za 6 točk, tekme ne bi dobili," je po tekmi 3. kroga košarkarske Evrolige proti Cska-ju (74:72) zbranim novinarjem še pred uradno tiskovno konferenco razlagal Bečirovič, medtem ko je pred drugo polovico sedme sile svoje delo na hitro opravil trener Moskovčanov Ettore Messina. Izjave iz gostujočega tabora je profesionalno dajal le Matjaž Smodiš, prvi na plačilnem seznamu CSKA-ja Theodoros Papaloukas pa je na prošnjo za stavek ali dva samo odmahnil z roko.

"Vsi na noge" dobil naslednika
Razočaranja ob nepričakovanem porazu pri evropskih podprvakih niso mogli skriti, na drugi strani pa je Tivoli doživel pravo malo ekstazo. Rekordno število gledalcev (več kot 7.000), ki se je gnetlo na pretesnih tribunah, je ob košu Marka Miliča v zadnji sekundi dobesedno ponorelo. Standardni "vsi na noge" je dobil svojega naslednika - bis v slogu glasbenih koncertov. Ob splošnem norenju navijačev so vsi Olimpijini košarkarji iz slačilnic še enkrat prišli na parket in še podžgali evforijo, ki se je nato preselila na tivolsko ploščad.

Pestro dogajanje je bilo tudi v slačilnicah in na "novinarskem hodniku". Medtem ko je izpod tušev odmevala glasna glasba, je vodstvo kluba sprejemalo čestitke in še samo kljub optimizmu pred tekmo komaj verjelo, da je po Olympiacosu padel še evropski podprvak.

Hukić, Dragič, Dončič ...
Izjemno partijo je odigral Jasmin Hukič (23 točk, trojke 6/10), ki je bil še dodatno motiviran zaradi dveh razlogov: rojstva sina in dviga dresa Iva Daneua z njegovo številko 13. Goran Dragič je spet navduševal s prodori in z zabijanji ter zrelim vodenjem na koncu tekme. Kaj pa Saša Dončič? Po petih zgrešenih prostih metih na prejšnji tekmi tudi tokrat pri prvih dveh ni zadel cilja, minuto pred koncem pa je obakrat hladnokrvno "strgal mrežico".

Milič izgubljal bitko, dobil vojno
Posebno poglavje si zasluži Milič. Kapetan je bil "tih" tri četrtine tekme, nato pa je v zadnjem delu dosegel osem točk. Bitko, ki jo je izgubljal proti Smodišu, je na koncu dobil z dvema odločilnima akcijama tekme. In kar je najslajše, obakrat je položil ob "Smokiju". Največja zmaga v karieri? "Največja zaradi tega, ker je bil klub še pred nekaj meseci na robu bankrota," je za MMC pred halo Tivoli povedal Milič, preden se je odpravil na zabavo v lokal Dončiča v središču Ljubljane.

Naslednji teden čaka zmaje gostovanje pri Žalgirisu, čez 13 dni pa v Ljubljano prihaja še en velikan evropske košarke, španska Tau Ceramica. Karta za Tivoli je spet postala eden najbolj zaželenih koščkov papirja.

R. K.

Marko Milič eksluzivno za MMC
Bečirovič: Z ekipo CSKA-ja bi zmagal za 20