Avery Johnson je pred dvema letoma Dallas popeljal v finale. Foto: EPA
Avery Johnson je pred dvema letoma Dallas popeljal v finale. Foto: EPA

Letos Mavsi res niso blesteli, v rednem delu so dobili 51 tekem in končali na 7. mestu zahodne konference. Johnson je 19. marca 2005 postal osmi trener v klubski zgodovini. Dobil je 194 tekem, izgubil pa jih je le 70. V vseh štirih sezonah so se Mavericksi prebili v končnico. Leta 2006 (Johnosn je bil takrat izbran za trenerja leta) so v finalu celo vodili proti Miamiju z 2:0, a na koncu so Heati slavili s 4:2.

Cuban že išče njegovega naslednika
"Doživel sem že marsikaj slabšega. V življenju je veliko vzponov in padcev," je bil redkobeseden Johnson, ki je 16-letno profesionalno kariero zaključil leta 2004. V končnici je Dallas pod njegovim vodstvom dosegel le 12 zmag na zadnjih 16 tekmah.

"Nikoli ni lahko odpustiti trenerja, še posebej tako dobrega, kot je Avery. Rad bi se mu zahvalil za odlično delo v minulih sezonah, želim mu vse dobro v nadaljnji karieri," je dejal Mark Cuban. Bogati lastnik kluba je bil v torek zvečer v New Orleansu povsem potrt.

Novinec leta je Durant
Košarkar Seattla Kevin Durant je postal novinec leta v Ligi NBA. Durant je sezono končal s povprečjem 20,3 točke na tekmo, kar je največ pri novincih po sezoni 2003/04, ko je LeBron James iz Clevelanda dosegal po 20,9 točke na tekmo.

C. R.