Luka Dončić je uspešno odigral prvo pripravljalno tekmo po koronavirusnem premoru. Foto: AP
Luka Dončić je uspešno odigral prvo pripravljalno tekmo po koronavirusnem premoru. Foto: AP

Dallas je s 108:104 premagal Los Angeles Lakerse, Dončić pa je v 16 minutah k zmagi prispeval 14 točk, pet skokov in šest podaj. Prvi strelec Mavericksov je bil Seth Curry, ki je v 15 minutah tekmecem nasul 23 točk, iz igre je bil stoodstoten (8/8), vključno s šestimi trojkami.

Boban Marjanović je v igro vstopil s klopi in v 23 minutah tekmo končal pri 17 točkah, 13 skokih, dveh podajah, dveh blokadah in ukradeni žogi.

Luka Dončić se je uspešno vrnil na parket

Z Dončićevim gležnjem vse v redu
Izkazal se je tudi Dončić, ki je že po dveh minutah na parketu zadel trojko, privoščil si je tudi zabijanje. Navijače je sicer zelo prestrašil v tretji četrtini, ko si je zvil gleženj, nato pa odšepal z igrišča in se ni več vrnil v igro. Trener Dallasa Rick Carlisle je novinarjem zatrdil, da je Dončić zapustil igro zato, da je odšel na raztezanje. Tudi 21-letni Slovenec je po tekmi zatrdil, da ne gre za nič hujšega. "Gre le za pripravljalno tekmo, vse je v redu. Glede vzdušja na parketu pa je zagotovo precej drugačno, kot je bilo prej, precej je govorjenja, a sem smo prišli igrat košarko in dali bomo vse od sebe," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik.

Pri Lakersih sta bila najučinkovitejša LeBron James in Anthony Davis. Igrala sta v prvem polčasu in oba dosegla po 12 točk, James je dodal še pet podaj in tri skoke.