Luka Dončić je 25. junija lani postal 70. novinec leta v zgodovini Lige NBA in šele drugi Evropejec s tem nazivom. Foto: Reuters
Luka Dončić je 25. junija lani postal 70. novinec leta v zgodovini Lige NBA in šele drugi Evropejec s tem nazivom. Foto: Reuters

Glasovanje bo trajalo en teden, sodelujejo pa novinarji, ki poročajo o ligi, in predstavniki distributerjev televizijskih programov. Največjo težo ima naziv najkoristnejšega igralca sezone, izbrali bodo tudi novinca leta, najboljšega obrambnega igralca, igralca, ki je najbolj napredoval, najboljšega šestega igralca, najboljšega trenerja, pa tudi najboljšo peterko, idealno obrambno ekipo in idealno ekipo, sestavljeno iz novincev.

Slovenska kandidata za nominacijo sta Luka Dončić in Goran Dragić. Spomnimo, da je v lanski sezoni Dončić v svoji prvi NBA-sezoni z večino glasov prejel nagrado novinec leta.
Liga NBA bo zmagovalca izbora in prejemnike posamičnih nazivov v drugih kategorijah razglasila med končnico. Košarkarji 22 ekip od 30 bodo sezono, ki je bila prekinjena 11. marca zaradi epidemije, nadaljevali 30. julija v Disneyjevem kompleksu pri Orlandu v zvezni državi Florida.

Beverley zapustil Clipperse
Iz "floridskega mehurčka" prihajajo nove poročila o košarkarjih, ki so začasno ali trajno zapustili skrbno varovano prizorišče nadaljevanja sezone. Zaradi družinskih razlogov je svojo ekipo zapustil Patrick Beverley, član Los Angeles Clippersov. Kot so sporočili, naj bi se Beverley vrnil še pred 30. julijem, ko bo rešil družinsko vprašanje. Zaradi nepričakovanih družinskih zadev je Clipperse v petek zapustil že Montrezl Harrell.

Če se bo želel pridružiti ekipi, bo moral Beverley po vrnitvi v Orlando najprej v štiridnevno osamitev, v času odsotnosti pa se bo moral redno testirati na covid-19. Če se ne bo testiral, bo moral v 14-dnevno karanteno, kot to narekuje protokol.

Brez nadaljevanja sezone pa je ostal Marvin Bagley, član Sacramento Kingsov, ki si je na treningu poškodoval desno nogo.