Justine Braisaz-Bouchet je bila mirna na strelišču in hitra v smučini, a ne tako hitra kot Anamarija Lampič. Foto: EPA
Justine Braisaz-Bouchet je bila mirna na strelišču in hitra v smučini, a ne tako hitra kot Anamarija Lampič. Foto: EPA

27-letna Francozinja je lansko sezono izpustila zaradi nosečnosti, uspela pa ji je vrhunska vrnitev. Prejšnji teden je olimpijska prvakinja v preizkušnji s skupinskim startom na tretjem mestu končala že sprint v Hochfilznu, zdaj pa je dobro formo nadgradila še s peto zmago v karieri, prvo sprintersko in prvo po marcu 2022, ko je bila najboljša na Holmenkollnu.

Biatlonki iz olimpijskega Albertvilla, ki je bila druga najhitrejša v smučini, sta družbo na odru za zmagovalke delali najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala, vodilna Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki je zaostala 12 sekund, in Italijanka Lisa Vittozzi, ki je bila počasnejša za 17 sekund. Vse tri so bile na strelišču brezhibne. V skupni razvrstitvi ima Tandrevold 37 točk prednosti pred Vittozzi, tretja je Elvira Öberg, Braisaz-Bouchet pa zaseda šesto mesto.

Lampič znova najhitrejša v teku

Anamarija Lampič na sprintu v Lenzerheideju končala na 14. mestu

Najboljša od Slovenk je bila s štirimi napakami na strelišču Anamarija Lampič na 14. mestu.
Nekdanja smučarska tekačica je na obeh strelskih postankih zgrešila po dvakrat, v smučini pa je bila znova najhitrejša in za zmagovalko zaostala 1:31 minute. Zgolj v zadnjem krogu je 28-letnica pridobila kar 16 mest. Od Francozinje je bila Lampič na progi hitrejša za 14 sekund, od ostalih skoraj za pol minute.

"Še sama ne vem, kako mi uspeva tako hitro teči. Še vedno imam povsem zamašen nos in niti ne vem, kako diham. Resnično ne morem verjeti, da sem tako hitra, ker nimam občutka, da sem tako hitra. Danes sem zelo trpela," je o svoji tekaški predstavi dejala Lampič.

Ve, da je sposobna streljati bolje

"Škoda je teh zgrešenih strelov. Predvsem me jezijo streli leže, ker vem, da sem sposobna več. Na treningih streljam ničle. Ne vem, kaj delam narobe. Morda sem celo preveč osredotočena na to, kar moram delati. Na treningih vse poteka bolj tekoče, bolj samozavestno, veliko manj razmišljam. Na tekmah pa sem zelo pozorna, da ne bi česa spustila in se mi zdi, da bi morala le manj razmišljati," je dodala.

Na zasledovalno preizkušnjo sta se uvrstili tudi preostali Slovenki na startni listi. Živa Klemenčič je bila z dvema strelskima napakama na koncu 58. (+3:21,5), Polona Klemenčič pa s štirimi 60. (+3:25). Lene Repinc zaradi bolezni ni bilo na startu.

V petek je na sporedu moški sprint, v soboto obe zasledovalni tekmi in v nedeljo še preizkušnji s skupinskim startom. Slovenske barve bodo na sprintu zastopali Jakov Fak, Toni Vidmar in Lovro Planko.

Sprint (Ž):                         * 
 1. J. BRAISAZ-B.  FRA     22:13,0 (0)
 2. I. TANDREVOLD  NOR       +12,2 (0)
 3. L. VITTOZZI    ITA        17,2 (0)
 4. J. SIMON       FRA        39,7 (1)
 5. E. ÖBERG       ŠVE        52,0 (1)
...                                   
14. A. LAMPIČ      SLO      1:31,0 (4)
58. Ž. KLEMENČIČ   SLO      3:21,5 (2)
60. P. KLEMENČIČ   SLO      3:25,0 (4)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi  
Skupni vrstni red (6/21):                       
 1. I. TANDREVOLD  NOR            346
 2. L. VITTOZZI    ITA            309
 3. E. ÖBERG       ŠVE            273
...                                  
20. A. LAMPIČ      SLO             98
55. P. KLEMENČIČ   SLO             13
63. L. REPINC      SLO              7