Foto: EPA
Foto: EPA

Slovenija je v postavi Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Anton Vidmar in Lovro Planko z zaostankom 4:11,1 minute zasedla 11. mesto.

Norvežani v postavi Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten, Tarjei Boe in Johannes Thingnes Boe so osemkrat popravljali. Tudi Italijani Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi, Didier Bionaz in Tommaso Giacomel so bili natančni s petimi popravami. Švedi so zbrali devet poprav, nastopili so Anna Magnusson, Elvira Öberg, Jesper Nelin in Martin Ponsiluoma.

Slovenci so morali popravljati 14-krat, nepokrita pa je ostala ena tarča pri streljanju leže Anamarije Lampič.

Tudi tokrat ni nastopil Jakov Fak, ki pa bo, kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, v nedeljo na startu na tekmi s skupinskim startom.

"Pričakovali smo malce več. Žal je bil strelski nastop slabši, kot bi si želeli. 11. mesto ni slabo, a tudi ne nekaj takega, česar bi se lahko resnično veselili," je dejal Planko.

"Pri streljanju leže sem sama sebe razočarala, saj mi je šlo v zadnjih dneh res dobro. Ne vem, kaj je šlo narobe," je dodala Lampič, ki bo v nedeljo šele drugič v karieri nastopila na preizkušnji s skupinskim startom.

Predtem je potekala še mešana tekma parov, Lena Repinc in Miha Dovžan sta bila 14. Dve minuti in 30,5 sekunde sta zaostala za zmagovalcema, Nemcema Vanesso Voigt in Justusem Strelowom (38:58,0).

Druga sta bila med 25 ekipami Norvežana Ingrid Landmark Tandrevold in Vetle Sjaastad Christiansen (+11,2), tretja pa Avstrijca Lisa Hauser in Simon Eder (+28,3).


Mešana štafeta:                    *   
 1. NORVEŠKA           1:04:36,3 (0+8) 
    Arnekleiv/Knotten/T. Boe/J. T. Boe 
 2. ITALIJA                +22,3 (0+5) 
    Wierer/Vittozzi/Bionaz/Giacomel    
 3. ŠVEDSKA               1:07,8 (0+9) 
    Magnusson/E. Öberg/Nelin/Ponsiluoma
11. SLOVENIJA             4:11,1 (1+14)
    Klemenčič/Lampič/Vidmar/Planko     
                                       
Mešana ekipna tekma:               *   
 1. VOIGT/STRELOW    NEM 38:58,0 (0+1) 
 2. TANDREVOLD/CHRISTIANSEN            
                     NOR   +11,2 (0+8) 
 3. HAUSER/EDER      AVT    28,3 (0+4) 
14. REPINC/DOVŽAN    SLO  2:30,5 (0+8) 
     * - zgrešeni streli + poprave