Max Watson je k Mariboru prišel januarja 2022. Foto: Twitter/@nkmaribor
Max Watson je k Mariboru prišel januarja 2022. Foto: Twitter/@nkmaribor

"Težka odločitev, ampak glede na situacijo razumljiva. Max je pustil velik pečat, oddelal je od prvega do zadnjega dne vse svoje obveznosti kot iz učbenikov. Bil je zgled profesionalnosti, a je ob predstavitvi vseh zadev izrazil željo po vrnitvi domov. Ko ti nekdo med skupnim obdobjem nameni toliko prizadevnosti, je treba upoštevati tudi človeško plat in pokazati veličino kluba," je za klubsko stran dejal športni direktor Maribora Marko Šuler in poudaril, da je klub za Watsona, ki bi se mu poleti iztekla pogodba, dobil "spoštljivo odškodnino."

Watson bi Mariboru v pomladanskem delu sezone sicer prišel prav, toda ker so vijoličasti vmes našli novo rešitev na 'štoperskem' položaju, so mu omogočili prestop.

V zadnjih trenutkih prestopnega roka pa se je Maribor okrepil z Žigo Repasom, bratom Jana Repasa, ki je eden ključnih igralcev vijolične zasedbe. 22-letni vezist se v Maribor seli iz Domžal, podpisal pa je pogodbo do leta 2027.

"Gre za prestop brez plačila odškodnine, z odstotki ob nadaljnji prodaji. Želja je bila, da bi sklenili dogovor že prej, a včasih ne gre vse po načrtih in željah. Smo pa še pravočasno dobili zelo nadarjenega fanta," je povedal Šuler.

Žiga Repas je v prvoligaškem tekmovanju doslej zbral 51 nastopov in dosegel pet zadetkov.

Ljutić in Letaj okrepila Radomlje, Likar pa Bravo
Radomljam se bo v pomladanskem delu Prve lige pridružil Rok Ljutić. 20-letni Ljutić je v prvem delu sezone igral za Jadran Dekane, kamor je lani poleti prišel iz vrst Celja. V jesenskem delu sezone je v 2. SNL odigral 16 tekem. Ekipo je okrepil še 20-letni levi bočni branilec Elvis Letaj.

Pogodbo z Bravom pa je do konca te sezone (z možnostjo podaljšanja še za eno) podpisal Uroš Likar, ki od poletja ni imel kluba, prej pa je nazadnje branil za Gorico, za katero je 24-letni vratar v Prvi ligi odigral 47 tekem.