Lionel Messi ne bo več razveseljeval navijačev Barcelone. Z njo je osvojil kar 35 lovorik. Največ štejejo štiri iz Lige prvakov (2006, 2009, 2011, 2015), desetkrat je bila Barca z njim španski prvak, sedemkrat pa pokalni zmagovalec. Foto: Reuters
Lionel Messi ne bo več razveseljeval navijačev Barcelone. Z njo je osvojil kar 35 lovorik. Največ štejejo štiri iz Lige prvakov (2006, 2009, 2011, 2015), desetkrat je bila Barca z njim španski prvak, sedemkrat pa pokalni zmagovalec. Foto: Reuters

Danes 34-letni Argentinec je na Camp Nou prišel kot 13-letni deček ob koncu leta 2000. Je najboljši strelec Barce v zgodovini s 672 zadetki na 778 tekmah.

"Obe strani globoko obžalujeta, da se želje igralca in kluba ne bodo uresničile. Barcelona se srčno zahvaljuje nogometašu za vse zasluge in mu želi vse najboljše v prihodnosti tako v zasebnem kot poklicnem življenju," so zapisali pri Barceloni.

Messiju je konec junija potekla pogodba, Barca pa je ves čas poudarjala, da želi ostati v klubu. Bil je na pragu podpisa nove petletne pogodbe, po kateri bi prejemal polovico nižjo plačo kot do zdaj.

Lani konec avgusta je Messi želel zapustiti Katalonce, potem ko so ti doživeli hud poraz v četrtfinalu Lige prvakov proti Bayernu (8:2). Takrat je na naslov tedanjega predsednika Josepa Mario Bartomeuja, s katerim se ni dobro razumel, naslovil celo uradno prošnjo za odhod.

Nekaj dni pozneje so se strasti umirile in Leo je sporočil, da ostaja v Barceloni, saj je nemogoče, da bi kakšen klub plačal odkupno klavzulo v vrednosti 700 milijonov evrov, hkrati pa se z Barcelono ni želel soočiti na sodišču.

Sorodna novica Messi po pošti obvestil Barcelono: Želim oditi

Začasno se je sesula spletna stran Barcelone

Novi (stari) predsednik Joan Laporta, ki se je na čelo kluba vrnil letos marca, je ob inavguraciji poudaril, da bo eden izmed njegovih glavnih ciljev prepričati Messija, da ostane v klubu. Toda zdaj je dokončno napočil čas za slovo.

Kot je znano, je Barcelona že dalj časa v finančnih težavah, pri pogajanjih o novi Messijevi pogodbi pa se je morala soočiti še z novimi pravili oziroma statutom španske nogometne lige. Neuspešno. Za številne najboljši nogometaš na svetu ima proste roke pri iskanju novega kluba.

Barcelona je novico o slovesu najprej objavila na Twitterju in povzročila pravi vihar. Začasno se je zaradi velikanskega navala navijačev sesula njena spletna stran.

Vzroki za razhod bi bili lahko v finančnem ferpleju zaradi omejitev izplačil igralcem v proračunih klubov oziroma v razmerju med prihodki in izdatki klubov. Po drugi teoriji je navajanje teh razlogov le uradno pojasnilo za propadla pogajanja, pravi razlog pa bi lahko bile tudi neizpolnjene Messijeve želje pri kadrovskih okrepitvah v klubu, predvsem to, da Barca ni sklenila sodelovanja z njegovim rojakom Cristianom Romerom, piše časnik Mundo Deportivo.

Sorodna novica Laporta: Naredil bom vse, da Messi ostane