Mikaela Shiffin Foto: EPA
Mikaela Shiffin Foto: EPA

"Mikaeli gre kar dobro glede na vse, kar se je zgodilo. Na srečo ni staknila resnejše poškodbe, ni zlomila nobene kosti ali si poškodovala ligamentov," je dejal direktor ameriške smučarske zveze Patrick Riml in dodal, da Shiffrin načrtuje vrnitev na veleslalomu in slalomu v Soldeuu v Andori.

"Velikokrat narediš korak naprej, nato pa dva nazaj. Moramo biti potrpežljivi in videti, kako se bo odzvalo koleno, ki jo po padcu najbolj boli," pravi Riml.

Shiffrin je na omrežju X zapisala, da gre iz dneva v dan. "Res se ne smem pritoževati glede zadnjih dni," je še dodala ob fotografiji, na kateri je skupaj s srčnim izbrancem, norveškim smučarjem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je po padcu na smuku v Wengnu že končal sezono.

Shiffrin se letos poteguje za šesti naslov v skupnem seštevku svetovnega pokala. Gut Behrami je izkoristila njeno odsotnost in se ji po dveh zaporednih zmagah približala na 95 točk zaostanka. Američanki gre na roko tudi odpoved dveh tekem v Garmisch-Partenkirchnu ta konec tedna.

Padec Mikaele Shiffrin na smuku v Cortini
Zakaj toliko poškodb med alpskimi smučarji?