Tim Gajser je imel v prvi vožnji precej smole, drugo pa je končal na tretjem mestu. Foto: HRC
Tim Gajser je imel v prvi vožnji precej smole, drugo pa je končal na tretjem mestu. Foto: HRC
Gajser boljši izid zapravil v prvi vožnji

Gajser je bil po padcu v prvi vožnji 12., v drugi pa je bil tretji. Z zmagama v obeh vožnjah je tudi švicarsko dirko dobil vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings. Na zmagovalnem odru sta bila še Francoz Romain Febvre in Belgijec Clement Desalle. Herlings je slavil petič zapored in že 13. v tej sezoni. Dvakrat je slavil še Antonio Cairoli, ki je bil v Švici sedmi. Do prve točke v sezoni je prišel drugi slovenski dirkač Klemen Gerčar, ki je bil v prvi vožnji 20., v drugi pa tik za dobitniki točk na 21.

Najboljši slovenski motokrosist je imel precej smole. Najprej že v sobotnih kvalifikacijah, ko je zaradi tehnične okvare končal le na sedmem mestu, še več pa na startu prve vožnje, ko je trčil z domačinom Cyrillom Scheiwillerjem. Oba sta končala na tleh in Gajser je potreboval precej časa, da je nadaljeval dirko. Padel je daleč v ozadje do 30. mesta, potem pa se je počasi prebijal naprej.

Precej bolje je šlo Gajserju dirkaču v drugi vožnji. Start je prestal brez padca, se obdržal med vodilnimi in bil dve tretjini na četrtem mestu, a nenehno ogrožal Desalla. Pet krogov ped koncem ga je tudi prehitel, tretje mesto pa je nato obdržal do cilja, kar je v seštevku dirke pomenilo šesto mesto in skupno 29 novih točk v seštevku sezone.

Skupno je Herlings še povečal vodstvo, zdaj ima 733 točk, Italijan Cairoli je drugi s 675, Desalle pa tretji s 543. Gajser je peti, ima pa 507 točk. Sezona se bo nadaljevala naslednji teden z dirko v Sevljevu v Bolgariji.

VN Švica:                            
 1. J. HERLINGS      NIZ           50
 2. R. FEBVRE        FRA           42
 3. C. DESALLE       BEL           40
 4. G. COLDENHOFF    BEL           32
 5. M. ANSTIE        VBL           31
 6. T. GAJSER        SLO           29
 7. A. CAIROLI       ITA           28
21. K. GERČAR        SLO            1

SP, skupni vrstni red (32/40):       
 1. J. HERLINGS      NIZ          733
 2. A. CAIROLI       ITA          675
 3. C. DESALLE       BEL          543
 4. R. FEBVRE        FRA          510
 5. T. GAJSER        SLO          507
 6. G. PAULIN        FRA          455
...                                  
43. K. GERČAR        SLO            1


Gajser boljši izid zapravil v prvi vožnji