Na tekmi na FedEx Fieldu pri Washingtonu je blestel brazilski kapetan Neymar z golom in tremi podajami za gladkih 5:0 proti skromnemu Salvadorju. Foto: Reuters
Na tekmi na FedEx Fieldu pri Washingtonu je blestel brazilski kapetan Neymar z golom in tremi podajami za gladkih 5:0 proti skromnemu Salvadorju. Foto: Reuters

Sosedski severnoameriški derbi je odločil 19-letni Tyler Adams, s čimer so Američani po 3 letih prvič ugnali Mehičane. Poraz je bil za Mehiko boleč, saj je v petek izgubila tudi proti Urugvaju z 1:4 (1:3). Začasni mehiški selektor Ricardo Ferreti je po SP-ju v Rusiji, kjer je Mehika izpadla v osmini finala, dodobra pomladil izbrano vrsto, proti ZDA pa so mladi Mehičani, ki imajo malo mednarodnih izkušenj, že pokazali všečen nogomet. ZDA so prišle do gola in prevlade na igrišču šele potem, ko je sodnik izključil Angela Zaldivarja.

Čez dober mesec južnoameriški derbi v Savdski Arabiji
Na prvi tekmi po bolečem porazu v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Belgiji je blestela Brazilija. Že v četrti minuti je z bele točke zadel Neymar, druge gole pa so dodali Richarlison (15., 49.), Philippe Coutinho (29.) in Marquinhos (89.), pri čemer je zdaj stalni kapetan Neymar podelil kar tri podaje. Že v petek je Brazilija z 2:0 (2:0) ugnala ZDA, v oktobru pa jo čaka še veliki južnoameriški derbi z Argentino in tekma s Savdsko Arabijo. Obe tekmi gostijo in stroške pokrivajo savdski gostitelji.

Argentina in Kolumbija sta se ponoči razšli brez golov - 0:0. Argentinci, vnovič so nastopili brez Lionela Messija, so imeli sicer več od igre, a v končnici jim je manjkala natančnost, nekajkrat pa se je izkazal tudi kolumbijski vratar David Ospina. V drugem delu je imel na nasprotni strani nekaj dela tudi Franco Armani. V petek je Argentina s 3:0 (3:0) ugnala Gvatemalo, Kolumbija pa z 2:1 (0:1) Venezuelo.