Dina Averina je blestela v Sofiji. Foto: EPA
Dina Averina je blestela v Sofiji. Foto: EPA
Vedenejeva se želi uvrstiti na olimpijske igre

Naturalizirana Slovenka, 24-letna Vedenejeva, ki je poleti dobila slovenski potni list in je zadnje priprave pred SP opravila v Rusiji, je danes nastopila v prvi skupini, kjer so bile tekmovalke od 13. do 24. mesta. Vse štiri nastope je oddelala brez napak, nastopila zelo dobro in s skupnim zbirom 70,300 točke zasedla 13. mesto, kar je najboljši rezultat za Slovenijo na SP do zdaj.

Vedenejeva zelo zadovoljna z nastopi
Čeprav je ostala daleč od boja za kolajne, še najbližje je bila finalu najboljše osmerice z obročem, kjer je imela deseti dosežek in je bila prva rezerva, je sama povedala, da je bila zelo vesela že uvrstitve v finale mnogoboja. "Zelo sem zadovoljna s svojimi današnjimi nastopi. Nekaj treme je bilo na začetku, a v zadnjih dveh vajah nisem bila nič več živčna in sem uživala. Zadovoljna sem tako s sabo kot s svojimi nastopi," je sporočila Vedenejeva.

Pred SP-jem se z rezultatskimi cilji ni obremenjevala, kot je povedala, je bil njen cilj dobro zastopati državo, kar ji je tudi uspelo, ter dobro prikazati sestave. Kot prva violina slovenske vrste je ob 17-letnicah Aleksandri Podgoršek in Anji Tomazin prispevala levji delež tudi k zgodovinski ekipni uvrstitvi za Slovenijo - 11. mestu.

"Imamo zelo močno ekipo. Sploh Aleksandra Podgoršek je res dobra tekmovalka, kar je na tem svetovnem prvenstvu tudi dokazala, zlasti s trakom. Če odštejemo Japonsko in ZDA, smo celo deveta reprezentanca Evrope in zelo sem ponosna, da sem bila del te ekipe," je še povedala novopečena slovenska reprezentantka, ki se bo po koncu SP-ja z ekipo vrnila v Slovenijo.

V drugem delu finala mnogoboja so se predstavile najboljše. Dina Averina je še enkrat dokazala, da je na velikih tekmah vse od olimpijskih iger 2016, po katerih je zmagovalka Margarita Mamun končala kariero, nepremagljiva. Prepričljivo je ubranila svetovni naslov. Njena največja tekmica, rojakinja Aleksandra Soldatova, je v prvem nastopu s trakom, s katerim je sicer včeraj postala svetovna prvakinja, naredila veliko napako in olajšala Averini pot do nove zmage. Med obe ruski telovadki se je na drugo stopničko s konstantnimi nastopi vrinila še Izraelka Linoy Ashram.

Kot gost si je boje najboljše dvanajsterice popoldan ogledal tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, ki je podprl ta ženski olimpijski šport in užival v družbi nekdanje večkratne svetovne prvakinje, Bolgarke Marije Petrove.

Vedenejeva se želi uvrstiti na olimpijske igre