Za Darkom Đurićem je uspešno leto. Foto: BoBo
Za Darkom Đurićem je uspešno leto. Foto: BoBo
Najboljša športnika med invalidi Darko Đurić in Jana Führer

Športnika leta sta si nagradi prislužila z drugim mestom v posamični konkurenci na letošnjem svetovnem prvenstvu v showdownu, ki ga je avgusta gostil Kamnik, oziroma s tremi medaljami na svetovnem plavalnem prvenstvu za invalide v Montrealu. Đurić je tam zmagal na 100 metrov prosto in 50 metrov delfin ter bil drugi na 200 metrov prosto.

Đurić: Upam, da tlakujem pot tudi drugim
"Sam to gledam kot na promocijo športa invalidov. Vsi vemo, da se nekaj let nazaj šport invalidov ni veliko pojavljal v medijih. Zdaj je tega vse več. Upam, da tlakujem pot tudi drugim, da bodo lažje prišli do denarnih sredstev za treninge in nastope," je pojasnil Đurič.

Führer: Nagrada pika na i
"Zelo sem zadovoljna s sezono, nagrada, ki sem jo dobila danes, pa je pika na i. Vedela sem, da bom lahko izmed velikih tekem letos nastopila le na SP-ju, ker je bila hčerka še premajhna, da bi lahko hodila v tujino. SP je bil doma in sem branila naslov izpred štirih let. Tega, da bi bila druga, nisem pričakovala. Delala bom, da bom prihodnje leto na evropskem prvenstvu nastopila kar najbolje," pa je dejala Führerjeva.

Najboljši ekipi odbojkarice in namiznotenisačice
Ekipni priznanji za najboljše letos sta dobili ženska reprezentanca v odbojki sede v postavi Saša Kotnik, Marinka Cencelj, Lena Gabršček, Regina Terbuc Roudi, Jasmina Zbil, Simona Satošek, Danica Gošnak, Bogomira Jakin, Suzana Ocepek in Ana Justin za tretje mesto na evropskem prvenstvu na Poljskem in šesto mesto na mednarodnem turnirju v Moskvi, ter moštvena zasedba v showdownu (Peter Zidar, Simon Podobnikar, Miha Susman) za prvo mesto na SP-ju v Kamniku.

Najboljša športnika med invalidi Darko Đurić in Jana Führer