Alen Štucin je bil lani na drugem mestu najboljši Slovenec. Foto: Twitter
Alen Štucin je bil lani na drugem mestu najboljši Slovenec. Foto: Twitter

Za deveto dirko okoli Slovenije je prijavljenih 74 kolesarjev in kolesark, ki se bodo pomerili v petih kategorijah. Največ zanimanja je seveda za dirko posameznikov, kjer bo na startu 30 kolesarjev, nastopili pa bodo tudi v kategoriji nad 50 let, ženske dvojice, moške dvojice, ležeče kolo in v četvorkah.

Na Dosu ni poražencev
"Na DOS-u ni poražencev. Zmagovalci so vsi, ki pridejo do cilja, sicer pa je kar nekaj kandidatov za končno zmago. Iz tujine so to Avstrijec Eddy Fucs, Slovak Marek Harčarik ter slovenski kolesarji, Erik Rosenstein, Matej Markovič in Sandi Bayer,"
je o favoritih v kategoriji posameznikov dejal Andrej Berginc, direktor dirke.

Logatčana na lesenem kolesu
V središču zanimanja letošnje dirke bo zagotovo tudi Marko Baloh, ki bo tokrat z Američanom Kerryjem M. Ryanom vozil v dvojicah, ter logaška kolesarja, Uroš Šemrov in Boris Meze, ki bosta nastopila na lesenem kolesu, ki ga je izdelal Gašper Cafuta.

"Tudi to bo nekaj posebnega in morda bo Slovenija prva, ki bo začela s proizvodnjo lesenih koles," meni Berginc, ki napoveduje podobno traso dirke, kot je bila lani, ko je obkrožila Slovenijo. Lani je zmagal Avstrijec Joachim Ladler.

Poleg dirke še spremljevalni program
Prireditelj dirke, ŠD Notranjc, bo imel tudi dodatno ponudbo za vse nastopajoče, njihove spremljevalce in obiskovalce. V Postojni, kjer bo start prvega tekmovalca 7. maja ob 19. uri, bodo priredili tudi kolesarjenje za osnovnošolske otroke, tekmovanje v šahu, nordijsko hojo, zabavne igre v košarki in ulično košarko ter podelili priznanja na 3. Extempore z naslovom Podobe Postojne.