Cristiano Ronaldo se veseli novega izziva. Ligo prvakov je leta 2008 osvojil z Manchester Unitedom, v letih 2014, 2016, 2017 in 2018 pa še z madridskim Realom. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se veseli novega izziva. Ligo prvakov je leta 2008 osvojil z Manchester Unitedom, v letih 2014, 2016, 2017 in 2018 pa še z madridskim Realom. Foto: Reuters
V Torinu prodali več kot pol milijona dresov Ronalda

Portugalski zvezdnik je s prestopom iz madridskega Reala v Juventus poskrbel za najbolj vročo poletno zgodbo na nogometni tržnici. Najprej ga je čakala nujno potrebna formalnost pred podpisom pogodbe, zdravniški pregled, potem prvo uradno srečanje s trenerjem Massimilianom Allegrijem in novimi soigralci, pozno popoldne pa še predstavitev na stadionu Juventusa in novinarska konferenca.

Cuadrado mu je prepustil številko sedem
Prestop je vreden 105 milijonov evrov. Kolumbijec Juan Cuadrado je imel v zadnjih sezonah številko sedem, zdaj pa jo je prostovoljno prepustil Ronaldu. Petkratni nosilec zlate žoge je imel številko sedem pri Manchester Unitedu in jo ima tudi v portugalski izbrani vrsti.

"Tako kot v Manchestru in Madridu bi rad pustil pečat tudi v zgodovini Juventusa. Liga prvakov je tekmovanje, v katerem je zelo težko zmagati. Tu sem, da pomagam. Upam, da bom tej ekipi prinesel nekaj sreče," je poudaril 33-letni Portugalec, ki je še dodal, da je bila odločitev za selitev v Juventus lahka, saj so "italijanski prvaki ena najboljših ekip na svetu, ki je navajena zmagovati". Juventus je 34-kratni državni in 13-kratni italijanski pokalni zmagovalec ter evropski prvak (1985 in 1996).

Aprila z bele točke izločil Juventus
V letošnjem četrtfinalu Lige prvakov je prav Ronaldo potopil Juventus. V Torinu je kraljevi klub zmagal s 3:0, Portugalec pa je zablestel s škarjicami. Na povratni tekmi je stara dama na stadionu Santiago Bernabeu povedla s 3:0, v 98. minuti pa je prav Ronaldo iz zelo sporne enajstmetrovke popeljal Real v polfinale, kjer so bili Madridčani boljši od Bayerna. V finalu so v Kijevu premagali Liverpool s 3:1.
"Zelo sem srečen, da sem pri teh letih prišel v tako velik klub. Fizično in psihično sem še vedno na najvišji ravni. Nekateri igralci mislijo, da je pri 33 letih njihova kariera končana. V mojih letih gre večina v Katar ali na Kitajsko. Razmišljam popolnoma drugače. Zavedam se, da nima 23 let, ampak 33. Še vedno želim zmagovati. Hočem biti najboljši na svetu. Morda lahko še kdaj osvojim zlato žogo," je poudaril Ronaldo, ki je po rekordnem 13. zmagoslavju madridskega Reala v Ligi prvakov zapustil kraljevi klub.

Gre za enega najdražjih prestopov v zgodovini. PSG je lani za prestop Brazilca Neymarja iz Barcelone odštel kar 222 milijonov evrov, za prestop Francoza Kyliana Mbappeja iz Monaca pa 180 milijonov evrov.



V Torinu prodali več kot pol milijona dresov Ronalda