Tjaša Kysselef je navdušila pri preskoku. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef je navdušila pri preskoku. Foto: www.alesfevzer.com

Klavora, četrti med kvalifikanti, je drugo mesto zasedel na parterju. Za sestavo je prejel oceno 14,800, svetovni prvak Kenzo Širaji 16,150, tretji Izraelec Aleksander Šatilov pa 14,550.

"Super. Uskladilo se je, ko se je moralo. Naredil sem, kar sem moral. Vaja v kvalifikacijah je bila sicer lepša. Ostali so danes 'kiksali'. Kenzo pa je razred zase," je povedal Klavora.

Nekaj minut pozneje je v preskoku nastopila še Kysselefova, druga iz kvalifikacij, ki je tekmo končala z oceno 14,075. Zmage se je veselila veteranka iz Uzbekistana, 40-letna Oksana Čusovitina z oceno 14,825. Tretje je bila Avstrijka Lisa Ecker (13,775).

"Zelo sem zadovoljna. Vznemirljivo je bilo. Še vedno moram v finalu narediti sestavo, ne glede na kvalifikacije. Vedela sem, da moram vse narediti še enkrat. Drugi skok bi lahko bil boljši. Je pa bil prvi zato boljši. Če vse povzamem, sem popolnoma zadovoljna," je povedala 22-letna Kysselefova.

Preostali Slovenci niso prišli v finale. Žiga Šilc je na parterju končal na 14. mestu. Luka Kišek je bil na konju z ročaji 16. Kysselefova je na gredi osvojila 16. mesto, debitantka Lara Omahen 18., na parterju je Omahnova bila 16., še druga debitantka Lana Voler pa 17.