Jevgenij Plušenko ni dovolj dobro pripravljen, da bi lahko naskakoval četrto zaporedno medaljo na olimpijskih igrah. Foto: EPA
Jevgenij Plušenko ni dovolj dobro pripravljen, da bi lahko naskakoval četrto zaporedno medaljo na olimpijskih igrah. Foto: EPA
Plušenko ne bo lovil četrte olimpijske medalje v Sočiju

Prav tako ga ne bo na januarskem evropskem prvenstvu v Budimpešti. Kot vzrok za takšno odločitev je 31-letni umetnostni drsalec navedel poškodbe, ki mu preprečujejo želeno raven priprav. Namesto med posamezniki se bo za ruske barve preizkusil zgolj v ekipni tekmi, ki bo na olimpijskem sporedu prvič.

V Torinu zlat, v Vancouvru srebrn
"Odločil sem se, da bom tekmoval v ekipni preizkušnji. Moje mesto v posamični konkurenci pa naj dobi nekdo mlajši," je dejal Plušenko. Ruski drsalec je slavil med posamezniki na igrah leta 2006 v Torinu, štiri leta pozneje pa ga je v Vancouvru premagal Kanadčan Evan Lysacek. Ima tudi srebro iz Salt Lake Cityja 2002.

Plušenko se je v zadnjih dveh sezonah boril s številnimi težavami zaradi poškodb, prestal je tudi operacijo hrbtenice. "Ne morem reči, da sem zadovoljen s svojim drsanjem. Potreboval bi več treninga, da me noge ne bi izdale," je po današnjem nastopu na državnem prvenstvu, ki ga je označil za slabega, dejal Plušenko. Za kar najboljše priprave na ekipno olimpijsko tekmo se je zdaj odločil črtati tudi nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem.

Plušenko nazadnje morda sploh ne bo nastopil na OI, saj je predsednik domače drsalne zveze Aleksander Gorškov pojasnil, da postava Rusije za ekipno tekmo še ni določena, in namignil, da bi morda slaba forma lahko preprečila Plušenkov ekipni nastop. Za prireditelje OI v Sočiju bi bil to hud udarec, saj je prav Plušenko eden najbolj prepoznavnih ruskih zimskih športnikov, obenem pa je tudi steber promocije iger v Rusiji.

Plušenko ne bo lovil četrte olimpijske medalje v Sočiju