Krim je ena od štirih ekip, ki si je že zagotovila napredovanje v drugi del Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Krim je ena od štirih ekip, ki si je že zagotovila napredovanje v drugi del Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Trener gostiteljic Uroš Bregar se ubada z dolgim zdravniškim kartonom, Alja Koren in Nataša Ljepoja okrevata po operacijah, za najtežje napore še nista nared Amra Pandžič in francoska okrepitev Marie Paule Gnabouyou. Težave imata še Tamara Mavsar in Hana Vučko.

Krim si je že zagotovil napredovanje v 2. del, zato je trener Uroš Bregar vsaj malo sproščen, nasprotnice pa je izrazito pohvalil: "Težko je kar koli povedati, saj je njihova celotna ekipa res vrhunska. Zunanja linija že nekaj let igra najlepši rokomet, vratarski trio je med najboljšimi na svetu. Videli smo, da sta Podravka in Thüringer proti njim odigrala zelo dobri tekmi in tudi mi se bomo taktično dobro pripravili, najpomembneje je, da bomo čim bolje zaključevali napade in tako preprečili njihove protinapade."

Predčasno uvrstitev Krima v drugi del tekmovanja je izpostavila tudi kapetanka Miša Marinček: "Ponosna sem na ekipo, da smo že po četrtem kolu dosegle uvrstitev v drugi del tega elitnega evropskega tekmovanja. Prepotentno bi bilo proti Gyōru napovedovati zmago, a vendarle upam, da pred domačim občinstvom popravimo razliko s prve tekme. Če si pravi športnik, je proti evropskemu prvaku vedno super igrati. Želimo si dokazovanja in preostali tekmi lahko pričakujemo popolnoma sproščeno."

Liga prvakinj, 5. krog

Sobota ob 15.00:
KRIM MERCATOR - GYÖR

Nedelja ob 18.00:
PODRAVKA VEGETA - THÜRINGER

Vrstni red: Györ 8, Krim 5, Podravka 3, Thüringer 0 točk.