Veselin Vujović po enem letu zapušča Koper. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović po enem letu zapušča Koper. Foto: www.alesfevzer.com

"Po enoletnem sodelovanju smo se sporazumno odločili, da zaključimo to zgodbo. Minulo sezono ocenjujemo nadvse pozitivno. Zaznamovala so jo velika nihanja, ki so bila tudi splet nekaterih negativnih okoliščin. V pravkar zaključeni sezoni, v kateri smo osvojili 4. mesto v državnem prvenstvu in se uvrstili na zaključni turnir pokalnega tekmovanja, smo dosegli kar nekaj novih mejnikov v kratki zgodovini našega kluba," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik Kopra 2013 Aljoša Bertok.

"Ponosni smo, da je bil g. Vujović trener v našem klubu, s katerim je bilo izredno zanimivo sodelovati. Tako uprava kot igralci smo se od njega veliko naučili. Skupaj smo odločili, da je za ekipo in trenerja, ki ga medse vabijo številni klubi, najbolje, da se sodelovanje zaključi. Ohranjamo zelo dobre odnose in se tudi v imenu vseh navijačev zahvaljujemo "Vujotu" ter mu želimo veliko uspehov v nadaljevanju trenerske kariere. Forza Koper in Forza Vujo!" je zaključil Bertok.

Vujović bo nocoj vodil slovensko reprezentanco na povratni kvalifikacijski tekmi proti Madžarski v Veszpremu. Madžari so na prvi tekmi v Kopru slavili za pet golov.