Bo Fabregas po Villi postal drugo veliko ime, ki bo prestopilo v Barcelono? Foto: EPA
Bo Fabregas po Villi postal drugo veliko ime, ki bo prestopilo v Barcelono? Foto: EPA

"Vsi vedo, da želi Cesc zaigrati za Barcelono, in vsi vedo, da želimo z njim podpisati pogodbo, a tu je še tretja stran, to je Arsenal", je za uradno stran kluba povedal generalni direktor Barcelone Joan Oliver. "Neuradni pogovori so postali uradni 1. junija," je potrdil tiskovni predstavnik aktualnih španskih prvakov.

Toda "topničarji" so dali jasno vedeti, da Fabregas ni naprodaj: "Kapetan Arsenala Cesc Fabregas ima pogodbo do leta 2015. Je izjemno pomemben del naših prihodnjih načrtov, zato smo Barceloni jasno povedali, da ga nimamo namena prodati."

Fabregas, "učenec" Barcelonine mladinske šole, je prejšnji mesec govoril s trenerjem Arsenala Arsenom Wengerjem o svojih željah, odločitev pa je prepustil Francozu. Španec je leta 2006 s topničarji podpisal osemletno pogodbo. Barcelona naj bi zanj ponudila 30 milijonov funtov (okoli 36 milijonov evrov), klub iz Londona naj bi zahteval še enkrat toliko denarja.

Španski vezist je trenutno v Avstriji, kjer se s špansko reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo. Triindvajsetletnik bi se na nogometne zelenice po poškodbi desne noge lahko vrnil v četrtek na prijateljski tekmi proti Južni Koreji.