Fabijan Cipot je zadnje tri sezone preživel v Velenju, za Muro pa je zadnjič igral v sezoni 1999/2000. Foto: MMC RTV SLO
Fabijan Cipot je zadnje tri sezone preživel v Velenju, za Muro pa je zadnjič igral v sezoni 1999/2000. Foto: MMC RTV SLO

Nogometaši iz Murske Sobote bodo pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika prvi trening opravili v torek. Po besedah športnega direktorja Igorja Celca si Mura želi mirno plovbo v prvoligaških vodah. Zaradi tega se želi okrepiti še s tremi ali štirimi kakovostnimi igralci, čeprav bodo ogrodje ekipe tvorili nogometaši iz pomurskega bazena in njene nogometne šole. Tam je svoje prve nogometne korake naredil tudi Cipot, ki je nazadnje nosil dres Rudarja.

Iz Nafte se v Fazanerijo vračata Matic Maruško in Simon Pavel. V Muri ostajata mlada reprezentanta Mitja Lotrič in Erik Janža, medtem ko se njun dozdajšnji klubski in reprezentančni soigralec Žiga Kous zaradi študijskih obveznosti seli v Domžale.
Namesto Verdenika Petrovič
Novi trener nogometašev Interblocka, ki so se odločili, da ne napredujejo v prvo ligo, je postal Tomaž Petrovič, ki je do zdaj vodil ekipo Bravo Študent. Kot je znano, je prejšnji trener Zdenko Verdenik pred kratkim odstopil. Od Interblocka se je poslovil tudi Iztok Kavčič, vodja nogometne šole in trener kadetov, ki so v tej sezoni postali državni prvaki. Seli se v domače kraje in bo v novi sezoni trener mladincev Hita Gorice.