Bojinov je po Rolandu Bianchiju, Geovanniju, Gelsonu Fernandesu in Petrovu peta okrepitev Angležev. Foto: EPA
Bojinov je po Rolandu Bianchiju, Geovanniju, Gelsonu Fernandesu in Petrovu peta okrepitev Angležev. Foto: EPA

Zanj so Angleži Fiorentini odšteli 8,5 milijona evrov, 21-letnik pa bo pri sinjemodrih združil moči z rojakom Martinom Petrovom, ki je prejšnji teden prišel iz Atletico Madrida za skoraj sedem milijonov evropskih bankovcev.

Pri Cityju štiri leta
"Rad bi se zahvalil menedžerju Erikssonu, ki je omogočil ta prestop. Sem zelo zadovoljen, da bom imel priložnost igrati ob Martinu Petrovu, tako kot v reprezentanci," je povedal Bojinov, ki se je dogovoril za štiriletno pogodbo.

Najmlajši tujec v Serie A
Nase je prvič opozoril v dresu Lecceja, ko je kot najmlajši tujec pri skorajda 16 letih zaigral na tekmi italijanskega prvenstva. Z juga Italije se je za 13 milijonov evrov preselil v Firence, kjer naj bi začel graditi veliko kariero.

Po osmih letih čas za menjavo dežele
Tam je v sezoni 2005/06 združil moči v napadalnem dvojcu z Luco Tonijem, Viola pa ga je v zadnji sezoni posodila k Juventusu kot del dogovora pri prestopu Adriana Mutuja. Pri Stari dami je le redko dobil priložnost v začetni enajsterici, po osmih letih na Apeninskem polotoku pa je presodil, da je prišel čas za menjavo dežele.

C. R.