Sven Göran Eriksson se je takole predstavil pred stadionom City of Manchester. Foto: EPA
Sven Göran Eriksson se je takole predstavil pred stadionom City of Manchester. Foto: EPA
Angelos Charisteas
Angelos Charisteas je bil junak evropskega prvenstva pred tremi leti. Foto: EPA

Nekdanji angleški selektor Sven Göran Eriksson je bil potrjen za novega trenerja Manchester Cityja, kjer bo zamenjal Stuarta Piercea.
Šveda so britanski mediji na klop posadili že prejšnji teden, ko je večino delnic kluba kupil nekdanji predsednik tajske vlade Taksin Šinavatra, zdaj pa je to postalo uradno.



59-letni Eriksson je zapustil angleško reprezentanco po četrtfinalnem porazu proti Portugalski na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Od takrat je bil brez službe. Zadnji klub, ki ga je vodil, je bil rimski Lazio (2001), s katerim je tudi osvojil naslov italijanskega prvaka. Pearca so odpustili maja. Manchester City je letos komaj obstal v elitni ligi.

Eriksson naj bi imel za nakupe igralcev na voljo od 20 do 50 milijonov funtov. Dva izmed glavnih igralcev, vezist Joey Barton in francoski branilec Sylvain Distin, sta sicer že zapustila klub.

Zenden in Cisse v Marseille, Voronin v Liverpool
Nizozemski nogometaš Boudewijn Zenden se iz Liverpoola za dve leti seli k Marseillu, kjer bo nadomestil Francka Riberyja, ki je odšel k Bayernu. 30-letni vezist je bil prost igralec. Marseille je tudi dokončno odkupil Djibrilla Cisseja, ki je bil lani na Velodrome posojen. K Liverpoolu pa je iz Bayerja kot prost nogometaš uradno prišel ukrajinski napadalec Andrej Voronin, ki ga je klub z Anfielda sicer napovedal že februarja.

Charisteas se vrača v Nemčijo
Grški napadalec Angelos Charisteas, junak finala evropskega prvenstva 2004 na Portugalskem, je podpisal štiriletno pogodbo z nemškim pokalnim zmagovalcem Nürnbergom. 27-letni Charisteas je zadnji dve sezoni igral v Feyenoordu, prej pa tri leta v Werderju. Odškodnina naj bi znašala 2,5 milijona evrov.

M. R.