Južna Afrika te dni živi z nogometom. Enako bo veljalo za večji del sveta. Foto: EPA
Južna Afrika te dni živi z nogometom. Enako bo veljalo za večji del sveta. Foto: EPA
Matej Rijavec
S prizorišča bo o dogajanju okrog slovenske nogometne reprezentance poročal Matej Rijavec. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija
Slovenija bo prvo tekmo odigrala v nedeljo proti Alžiriji. Foto: EPA
Fabio Cannavaro
Branilec naslova je Italija, ki je slavila pred štirimi leti v Nemčiji. Foto: EPA

Na našem spletnem portalu smo se temeljito pripravili na 19. srečanje najboljših nogometnih reprezentanc na svetu. Že mesec dni lahko spremljate novice na posebnem portalu, ki smo ga posvetili dogodku vseh športnih dogodkov.

Prenosi tekem na TVS 2 in MMC TV
Vseh 64 tekem si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV (samo slovenski IP-ji). Novinarji bomo poskrbeli za napovedi, poročila ter različne zanimivosti in zgodbe, ki jih bo spletlo svetovno prvenstvo.

Zgodbe Mateja Rijavca in Igorja Berganta
MMC ima na prizorišču tudi svojega novinarja Mateja Rijavca, ki vam bo v rubriki MMC v Afriki skušal približati afriški utrip, glavnina njegovih novic pa bo prihajala iz slovenskega tabora. Igor E. Bergant bo dnevno delil svoja razmišljanja o nogometu in še čem.

Še je čas za Nostradamusa
Med prvenstvom boste lahko sodelovali v številnih nagradnih igrah, opozarjamo predvsem na klasično MMC-jevo aplikacijo Nostradamus, kjer lahko napovedujete izide vseh tekem in si tako priborite dres slovenske reprezentance s podpisi nogometašev.

Napovedovale bodo tudi znane Slovenke
V rubriki Jasno-vitke lahko spremljate sposobnosti osmih znanih Slovenk, ki se bodo pomerile v napovedovanju izidov, Zemljebrc pa bo do konca tekmovanja države udeleženke predstavljal na nekoliko drugačen način.

Številne zanimive rubrike
Rubrika Zvezdniki prinaša 11 nogometašev, ki bi lahko blesteli v Južni Afriki, Prizorišča prinašajo pregled vseh stadionov, na katerih bo odigranih vseh 64 tekem, Zgodovina pa prinaša pregled vseh dozdajšnjih SP-jev in legendarnih dogodkov, ki so postali del zgodovine najbolj priljubljenega športa na svetu.

Kako se je utrla pot v Afriko?
V rubriki Cimra na MMC-jevem zaslišanju ste lahko spoznali vse nogometaše iz širšega seznama v nekoliko drugačni luči. Pot Slovenije prinaša pregled vseh kvalifikacijskih tekem varovancev Matjaža Keka. Podoživite lahko veliko zmago nad Rusijo, ki je odprla vrata v JAR (ki je enako kot RAJ).

Dvojka bo dihala z nogometom
Na svetovno prvenstvo so se dobro pripravili tudi naši televizijski in radijski kolegi. TV Slovenija 2 bo v času tekmovanja povsem prežeta z nogometom. Ob dopoldnevih si boste lahko ogledali posnetke tekem prejšnjega dne, popoldne pa bodo prenosi tekem v živo in bogat studijski program. Prenose slovenskih tekem boste lahko poslušali tudi na Valu 202.

Prvak bo ... Brazilija?
In kdo bo osvojil naslov svetovnega prvaka? Stavnice pred začetkom tekmovanja največ možnosti pripisuje Španiji in Braziliji. Poseben zgodovinsko-zemljepisni ključ pa namiguje, da bi prvaki lahko postali prav Brazilci. Do zdaj so vsi svetovni prvaki postali na domači celini! Edina izjema je Brazilija, ki je edina zmagala tako na južnoameriških kot na evropskih tleh, hkrati pa je dobila tudi edino prvenstvo v Severni Ameriki in Aziji (v Mehiki je slavila tudi Argentina).

Začetek danes ob 16.00
Danes ob 16.00 se s tekmo Južna Afrika - Mehika začenja prvo svetovno prvenstvo v Afriki ... Prvak seveda še ni znan, nekaj pa je kristalno jasno: nogomet je tu, naj se svet vrti v obliki žoge! Tudi v družbi MMC-ja!