Alejandro Gomez komaj čaka na nadaljevanje sezone v Serie A in Ligi prvakov. Foto: EPA
Alejandro Gomez komaj čaka na nadaljevanje sezone v Serie A in Ligi prvakov. Foto: EPA

Atalanta je v osmini finala izločila Valencio (4:1 in 4:3). Uefa bo v sredo predstavila natančen format tekmovanja, ki bo potekalo avgusta. Najprej bodo odigrali preostale štiri tekme osmine finala, nato pa bo v četrtfinalu in polfinalu na sporedu le ena tekma. Od četrtfinala naprej bi vse tekme lahko priredila Lizbona.

"Dotaknili smo se neba in doživeli nekaj zgodovinskega za ta klub in mesto. Neverjetno je, da se je vse popolnoma ustavilo. Ko se bo Liga prvakov nadaljevala, nam bo zelo ustrezalo, da bo zmagovalca odločila le ena tekma. V 90 minutah se lahko vedno zgodi kar koli. Čaka nas spektakel," je povedal Gomez.

"Če bi lahko izbiral, bi se v finalu rad pomeril s špansko ekipo. Morda Messijevo Barcelono. Glede na naš slog igre bi rekel, da bi imeli proti španski ekipi več možnosti kot proti nemški ali angleški."

Nihče se ne bo pritoževal, da moramo odigrati 13 tekem v 43 dneh
20. junija se bo nadaljevala Serie A. Atalanta je po 26. krogih na četrtem mestu. Za vodilnim Juventusom zaostaja 15 točk in ima še tekmo manj, ki jo bo odigrala 21. junija proti Sassuolu.

"Če bi mi nekdo pred dvema mesecema predlagal, da izpeljemo letošnje italijansko prvenstvo do konca, bi mu takoj rekel ne. Zdaj se je vse spremenilo. Številke v Bergamu so se precej znižale, novi koronavirus ni več vsak dan prva tema. Vsi si želimo znova igrati. Serie A je prava gospodarska panoga, več milijonov ljudi je vpletenih. Niso le nogometaši odvisni od tekem, številni se preživljajo s službami v klubih in s prodajami izdelkov med tekmami. Nihče se ne bo pritoževal, da moramo odigrati 13 tekem v 43 dneh, saj je nogomet za vse spektakel," je pogovor za časopis La Gazzetta dello Sport sklenil 32-letni Gomez.