Foto:
Foto:
Theodoris Zagorakis je bil med najbolj zaslužnimi za zmago Bologne nad Milanom.
Francesco Totti (levo) in njegov policaj Carmine Coppola. Totti je dosegel zadetek, skupno enajstega na letošnjem prvenstvu.
Michael Ballack ni bil zadovoljen z odločitvijo sodnika, najbrž pa tudi ne s končnim izidom 0:0.
Britanec Owen Hargreaves je imel najlepšo priložnost na tekmi, vendar je zadel le vratnico.
Napadalec Schalkeja Ebbe Sand je zapravil dve veliki priložnosti za svoje moštvo.
Kevin Kuranyi tokrat ni imel svojega dne in Stuttgart je nepričakovano izgubil proti Nürnbergu.
Na Old Traffordu je zmago Rdečim vragom z dvema goloma prinesel Wayne Ronney.
John Terry je bil uspešen pri Chelsea v tekmi proti Birminghamu.
V 2. polčasu tekme v Sevilli je imel Ronaldinho svoj šov.
David Beckham se je spet vpisal med strelce.
Philippe Brunel v Caenu ni imel svojega večera
Mohammed Kallon je letos zabil že 11 golov.

Juventus je z zmago v Bergamu (1:2) ušel Milanu že za 8 točk. V Nemčiji Bayern ni izkoristil porazov Schalkeja in Stuttgarta. Bavarci so v Berlinu iztržili le točko (0:0).

Barcelona in Real Madrid nadaljujeta v zmagovitem ritmu. Razlika ostaja 7 točk v korist Kataloncev, ki so tokrat slavili v Sevilli s 4:0.

Italija: Milan v velikih težavah
Po porazu v prejšnjem krogu Serie A v Livornu (0:1) so nogometaši Milana z enakim izidom klonili še na San Siru proti Bologni. Edini zadetek na tekmi je dosegel Tomas Locatelli v 27. minuti po podaji Theodorisa Zagorakisa. Milan je imel celotno srečanje več od igre, vendar se ni znašel proti čvrsti obrambi Bologne.

Juve tokrat slavil v Bergamu
Juventus se je oddožil Atalanti za poraz v pokalu (1:2). Emerson je v 23. minuti podal do Rubena Olivere, ki je ukanil vratarja Alexa Calderonija. V 78. minuti je branilec Atalante Marco Motta v svojem kazenskem prostoru igral z roko in sodnik Pierluigi Collina je dosodil najstrožjo kazen. Izvajal jo je Alessandro Del Piero, ki je zamenjal Zlatana Ibrahimovica v 61. minuti. V zadnji minuti je Lilian Thuram nespretno podal do svojega vratarja Gianluigija Buffona in žoga je končala v mreži, a to ni ogrozilo zmage Juventusa.

Udinese popušča, Roma se dviga
Uspešnica jesenskega dela prvenstva Udinese vse bolj pada v formi. Za njihov nov poraz je poskrbel zvezdnik Parme Alberto Gilardino. Roma za Udinesejem zaostaja le še za točko, tokrat je v pravem trilerju ugnala Messino s 3:2. Gostje so na Olimpicu po prvih 45 minutah vodili z 2:0. V 12. minuti je Ivica Iliev podal do Riccarda Zampagne, ki je prvič ugnal Carla Zottija. Vratar Rome se je osramotil v 32. minuti, ko je njegovo nezbranost izkoristil Alessandro Parisi in poslal žogo za njegov hrbet s kakšnih 30 metrov. V 2. polčasu je Roma silovito pritisnila, gostje niso več prišli iz svojega kazenskega prostora. Najprej je v 56. minuti Vincenzo Montella lepo ustavil žogo za Francesca Tottija, ki je izid znižal, izenačil pa je Antonio Cassano le štiri minute pozneje. V 82. minuti je Alessandro Mancini nanizal štiri branilce Messine in poslal žogo v spodnji desni kot Marca Storarija. Res prelep zadetek Mancinija, ki je posrbel za veliko navdušenje 45.000 gledalcev na Olimpicu.

Lazio nadaljuje niz slabih predstav. Tokrat so prvaki iz leta 2000 klonili v Reggio Calabrii z 1:2. V 93. minuti jih je pokopal Gaetano De Rosa. V večerni tekmi je Inter slavil v Palermu z 2:0. Oba zadetka za edino neporaženo ekipo Serie A je prispeval Christian Vieri. Črno-modri so se prebili že na 3. mesto na lestvici.

Italijansko prvenstvo se bo nadaljevalo že v sredo. Milan bo gostoval v Messini, Juventus pa bo igral doma s Sampdorio.

Nemčija: Derbi v senci velike afere
Afera Hoyzer močno odmeva v nemških medijih. V vseh športnih poročilih se pojavlja ime tega sodnika, ki je v četrtek priznal, da je zaradi stav nekaj tekem odpiskal po ''svojih'' pravilih. Na srečo 25-letni sodnik še ni piskal v Bundesligi.

V 19. krogu Bundeslige sta se na olimpijskem stadionu v Berlinu Hertha in Bayern razšla brez zadetkov. Pred tekmo je največ prahu vzdignila obtožba, da so se igralci Herthe Josip Šimunić, Nando Rafael in Aleksander Madlung (v 2. krogu nemškega pokala je v Braunschweigu dosegel zelo čuden avtogol) zelo pogosto zadrževali v zloglasnem lokalu ''Café King'', v katerem so se sklepale nečedne stave in lažiranje tekem.

74.000 gledalcev na ledeno mrzlem olimpijskem stadionu v Berlinu je videlo zelo povprečno predstavo. Bayern se je na razmočenem igrišču zaprl in že v 9. minuti je Nando Rafael dosegel zadetek, vendar je bil v istem trenutku Giuseppe Reina v nedovoljenem položaju. Sodnik Torsten Kinhöfer bi lahko zadetek tudi priznal, saj je bil Reina v pasivnem nedovoljenem položaju in ni vplival na igro. Hertha je bila v prvem delu boljši nasprotnik, Bavarci pa so se zbudili v drugih 45 minutah. V 79. minuti si je Owen Hargreaves ustavil žogo na prsih in s 30 metrov zadel vratnico. Bayern je tako le delno izkorstil spodrsljaje neposrednih tekmecev za naslov prvaka.

Schalke praznih rok iz Kaiserslauterna
Kaiserslautern je malce presenetljivo premagal Schalke z 2:0. Gledalci na Betzenbergu so z žvižgi sprejeli Brazilca Lincolna, ki je še lani nosil rdeči dres. Na septembrski pokalni tekmi pa je dosegel odločilni zadetek z bele točke za napredovanje Schalkeja. V 1. polčasu je imel Danec Ebbe Sand dve veliki priložnosti za goste, uspelo mu je celo s treh metrov z glavo zgrešiti prazen gol. Kazen je prišla v nadaljevanju. V 56. minuti je Halil Altintop preigral Christiana Poulsena in Mladena Krstajića, nato pa žogo podal v sredino, kjer je Ioannis Amanatidis zlahka ukanil vratarja Franka Rosta. V 74. minuti je imel Ailton 100-odstotno priložnost za Schalke, vendar je njegov strel s petih metrov vratar Thomas Ernst odbil. V nadaljevanju akcije je do žoge prišel Jochen Seitz, Mladen Krstajić ga je povlekel za dres in sodnik Stefan Trautmann je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Stefan Blank.

Nürnberg s polnim plenom iz Stuttgarta
Za pravo senzacijo je poskrbel Nürnberg, ki je slavil v Stuttgartu s 4:2. Gostitelji so začeli zelo slabo in zaostajali po 11 minutah že z 0:2. Ko sta Fernando Meira in Imre Szabics izid izenačila, so vsi pričakovali še tretji zadetek. Igralci Nürnberga so v zadnjih sedmih minutah izvedli dva protinapada, ki sta jih učinkovito zaključila Marek Mintal in Markus Schroth.

Borussia iz Dortmunda in Borussia iz Mönchengladbacha sta si razdelili točki (1:1). Pri gostih je igralo vseh šest novincev. Najbolj zveneče ime je Wesley Sonck iz Ajaxa. Uprava ekipe iz Mönchengladbacha je pripeljala še Giovana Elberja iz Lyona.

Trenutno je v nemškem prvenstvu v najboljši formi ekipa Bayerja iz Leverkusna, ki je kar s 4:0 premagala Bochum. Aleksander Knavs je igral do 29. minute in imel lepo priložnost, vendar je njegov strel z glavo vratar Hans-Jörg Butt zadržal. ''Lekarnarji'' v naslednjem krogu gostujejo v Münchnu, Bayern pa še ni pozabil avgustovskega poraza v BayAreni (1:4).

Anglija: Brez presenečenj v pokalu FA
Ta teden so bile na Otoku na sporedu tekme 4. kroga pokala FA. Najzanimivejša tekma je bila na Old Traffordu, kjer je Manchester United odpravil Middlesbrough s 3:0. Branilci naslova so zmagali lažje od pričakovanj, saj gostje vedno dobro zaigrajo na teatru sanj. Oktobra so v Manchestru osvojili točko (1:1), v lanskem prvenstvu pa celo vse tri (2:3).

Rooney blestel na Old Traffordu
Rdeči vragi so začeli odlično in že v 10. minuti je zadel John O'Shea in nakazal potek tekme. Najlepšo priložnost za Middlesbrough je imel Boudewijn Zenden v 30. minuti, vendar je vratar Roy Carroll njegov strel obranil. V 2. polčasu je na prizorišče stopil Wayne Rooney. Najprej je v 67. minuti z lobom s 30 metrov osmešil vratarja gostov Marka Schwarzerja, potem pa je z izjemnim volejem osem minut pred koncem postavil končni izid.

Napredovala tudi Arsenal in Chelsea
Precej lažji nalogi sta imela Arsenal in Chelsea. Topničarji so na Highburyju gostili Wolverhampton Wandererse in zmagali z 2:0. Najboljši strelec Premier lige Thierry Henry tokrat ni zadel, udeležen pa je bil pri obeh zadetkih. V 53. minuti je priigral najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Patrick Vieira. Osem minut pred koncem je lepo zaposlil Fradrika Ljungberga, ki je zadel za 2:0.

Chelsea je po veličastni zmagi na Old Traffordu v polfinalu ligaškega pokala (1:2) napredoval tudi v pokalu FA. Na Stamford Bridgeu so varovanci trenerja Joseja Mourinha ugnali Birmingham z 2:0. Priložnost so dobili rezervisti, ki so se zelo izkazali. Nemec Robert Huth je bil uspešen v 6. minuti, deset minut pred koncem pa se je med strelece vpisal še John Terry.

V torek zvečer bo na sporedu dolgo pričakovani obračun angleškega prvenstva med Arsenalom in Manchester Unitedom. Rdeči vragi so 24. oktobra dobili prvo srečanje na Old Traffordu z 2:0 in prekinili serijo Topničarjev (49 tekem brez poraza). Sporna je bila 73. minuta, ko je Wayne Rooney teatralno padel, sodnik Mike Riley pa je pokazal na belo točko.

Španija: Barceloni zadostuje le polčas
Barcelona je v 21. krogu španskega prvenstva z odlično igro v 2. polčasu premagala Sevillo v gosteh s 4:0. Adriano in Antonito sta v začetnih minutah dodobra premešala obrambo Kataloncev, a nista bila dovolj zbrana v zaključku akcij. Juliano Belletti bi si za igro z roko v kazenskem prostoru moral prislužiti svoj drugi rumeni karton, gostitelji pa bi lahko še izvajali enajstmetrovko, vendar je sodnik Javier Turienzo Alvarez spregledal sporno situacijo. V nadaljevanju je Barca zaigrala šampionsko. Ronaldinho je v 49. minuti podal do Samuela Eto'oja, ki je preigral vratarja Andresa Estebana in z levico zadel v nebranjeno mrežo. V 56. minuti je Julio Baptista po kotu Xavija zadel v svojo mrežo. Ronaldinho in Ludovic Giuly sta le še potrdila gladko zmago Kataloncev. To je bil prvi poraz Seville na domačem igrišču v letošnjem prvenstvu.

Numancia nudila močan odpor Realu
Real je šele v zadnje pol ure strl odpor Numancie in zmagal z 2:1. Napadalec Numacie Luis Tevenet je v 34. minuti zapravil enajstmetrovko, njegov strel je vratar Reala Iker Cassilas obranil. V 63. minuti se je z mojstrskim prostim strelom izkazal David Beckham, štiri minute pred koncem je zadel še Michel Salgado. Poraz gostiteljev je ublažil Miguel dve minuti pred koncem.

Z izvrstnimi predstavami nadaljuje Villarreal, ki je v San Sebastianu premagal Real Sociedad s 4:0. Vsi zadetki so padli v 2. polčasu. Dvakrat je bil uspešen v zadnjih tednih neustavljivi Diego Forlan.

Valencia je šele v zadnje četrt ure prišla do točke proti Athletic Bilbau (2:2). V 81. minuti je za vsaj malo veselja na Mestalli poskrbel Marco Di Vaio.

Francija: Lillu ponovno le točka
V francoskem prvenstvu sta dve tekmi 24. kroga odpadli zaradi zaledenelega igrišča. Srečanje med Bastio in Lyonom bo na sporedu v torek. Lille je v sredo v Nici izgubil točko v zadnji minuti tekme (1:1). Tudi v Caenu se ekipi Mileta Ačimoviča (tudi tokrat je celo tekmo presedel na klopi) ni godilo nič bolje (0:0). Junak tekme je bil vratar Caena Vincent Plante, ki je spravljal v obup napadalca Lilla Philippa Brunela. Največjo priložnost za Lille je zapravil Nicolas Plestan, ki je s petih metrov streljal mimo gola.

Monaco zlahka ugnal slabe Parižane
Na vedno vročem obračunu med Monacom in Paris SG so gostitelji tokrat zmagali brez težav (2:0). Patrice Evra je v 36. minuti s 30 metrov z dolgo podajo lepo zaposlil Mohammeda Kallona, ki je s svojim 11 golom v letošnji sezoni popeljal Monaco v vodstvo. V 56. minuti je zmago potrdil Lucas Bernardi.

Marseille se je po domačem porazu proti Sochauxu (0:2) hitro pobral in slavil v Toulousu s 3:1. Zelo sporen je bil zadetek Steva Marleta v 43. minuti, saj naj bi bil dosečen iz prepovedanega položaja. Gol je obveljal in Marseille je ob odmoru vodil z 2:1. V 52. minuti branilec Toulousa Ludovic Clement prejel rdeči karton in Peguy Luyindula je devet minut pred koncem zapečatil usodo gostiteljev. To je bil že njegov peti gol v zadnjih šestih tekmah.