Claudio Ranieri (na sliki ob sloviti Juventusovi desetici Alessandru Del Pieru) po dveh sezonah zapušča Juventus. Foto: EPA
Claudio Ranieri (na sliki ob sloviti Juventusovi desetici Alessandru Del Pieru) po dveh sezonah zapušča Juventus. Foto: EPA

Stara dama je dva kroga pred koncem italijanskega prvenstva na tretjem mestu, a le točko pred Fiorentino. Tretje mesto neposredno pelje v Ligo prvakov. Ker moštvo zadnjih sedem tekem ni zmagalo, je bil Ranieri tarča kritik, vendar je večina menila, da ga bodo zamenjali šele po sezoni.

Bo Ferrara dolgoročna rešitev?
Toda uprava vendarle ni čakala in je Ranierija odstavila, na njegovo mesto pa postavila nekdanjega nogometaša Cira Ferraro, ki je za Juventus igral med letoma 1994 in 2005.

"Igralci morajo znova s ponosom braniti barve kluba, ne sme jim manjkati motiva. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba, ki je v teh težkih trenutkih pomislilo name," je poudaril Ferrara. Branilec je leta 1996 z Juvetom v Rimu osvojil Ligo prvakov. V italijanski reprezemntanci opravlja funkcijo pomočnika Marcella Lippija.

Ranieri je v Torino (iz Parme) prišel junija 2007, ko je nasledil Didiera Deschampsa, pogodba pa bi se mu iztekla ob koncu naslednje sezone. V letošnji sezoni je stara dama izpadla že v osmini finala Lige prvakov proti Chelseaju (0:1 in 2:2), v polfinalu italijanskega pokala pa je bil boljši Lazio (1:2 in 1:2).

V italijanskih medijih še vedno ugibajo o trenerju Juventusa v naslednji sezoni, saj še ni jasno, če bo Ferrara sedel na vroči klopi tudi od julija naprej. Navijači si najbolj želijo Antonia Conteja, ki je letos Bari poeplejal nazaj v Serie A. Veliko se omenjata tudi trener Rome Luciano Spaletti in uspešni strateg Genoe Gian Piero Gasperini.

T. O.