Dan po prihodu Srba Vladana Vidakovića nov obraz v Ljudskem vrtu: nogometaše Maribora je okrepil Nigerijec Ishaq Kayode Rafiu. Moštvu se bo pridružil čez nekaj dni. Foto: Reuters
Dan po prihodu Srba Vladana Vidakovića nov obraz v Ljudskem vrtu: nogometaše Maribora je okrepil Nigerijec Ishaq Kayode Rafiu. Moštvu se bo pridružil čez nekaj dni. Foto: Reuters

"Zelo sem vesel, da smo se dogovorili in da sem podpisal pogodbo. Po igranju v najvišjem rangu tekmovanja v Nigeriji in po osvojenem naslovu prvaka sem imel kar nekaj ponudb klubov iz Evrope, odločil sem se za selitev v Maribor, saj verjamem, da je najboljši slovenski klub trenutno najprimernejša izbira zame kot naslednja stopnica na razvojni poti. Pridobil sem veliko infomacij o klubu, slišal tudi o veliki podpori navijačev. Verjamem, da jim bomo skupaj prinesli številne razloge za zadovoljstvo, z novimi zmagami in osvojitvijo trofej," je za klubsko spletno stran povedal Rafiu.

Rafiu k Štajercem prihaja iz moštva Rivers United, s katerim je bil v pretekli sezoni nigerijski prvak. Zabil je 14 golov, če bi igral vse tekme do konca, bi verjetno lahko postal najboljši strelec prvenstva, a se je odzval vabilu članske reprezentance in na turneji po ZDA konec maja v dvoboju z Mehiko prvič oblekel dres članske izbrane vrste.

"Morali smo se odzvati, za razširitev kadra potrebujemo tudi na krilnih položajih novo rešitev. Veseli me, da nam je uspel dogovor, Ishaq je tukaj kot igralec za sedanjost in prihodnost. Prihaja z dobrimi priporočili, kot nigerijski prvak. Je igralec s prodornostjo, hitrostjo in konkretnostjo ter z redko videno fizično močjo. Lahko pomeni ustrezno izbiro pri namenu o uresničitvi naših tekmovalnih ciljev, a tudi za nadaljnji korak naprej iz Maribora, kar igralci iz Nigerije kot valilnice talentov pogosto dokazujejo," je zadovoljen športni direktor Maribora Marko Šuler.