Dare Vršič se je dobro znašel v dresu Maribora. Foto: BoBo
Dare Vršič se je dobro znašel v dresu Maribora. Foto: BoBo
Maribor iz Seville s pokončno glavo
Sevilla končala mariborsko pot v Evropi
Vršič kaznoval napako obrambe Seville
Gameiro povišal na 2:0
Gol Reyesa po veliki napaki Handanovića

Španski predstavnik je sicer povratno tekmo dobil z 2:1 in se skupnim izidom 4:3 uvrstil med najboljših 16 ekip v Evropski ligi. Slovenski prvak je v tem tekmovanju zaigral še tretjo sezono zapored. Cilji v klubu ostajajo visoki, dolgoletna želja pa ostaja vnovičen preboj v Ligo prvakov.

Spet bi sprejeli isti scenarij
Velika zgodba povratne tekme je bila napaka vratarja Jasmina Handanovića, ki je ob koncu prvega polčasa nespretno izbijal žogo, ta pa se je od Joseja Antonia Reyesa odbila v gol. "Tisti prvi zadetek je popolnoma spremenil potek tekme oziroma nas 'usmeril'. Če ga ne bi prejeli, bi se lahko tekma obrnila tudi drugače. Porušil nam je strategijo za drugi polčas. A prišli smo v šestnajstino finala Evropske lige, zato je ta naša 'nesreča' tudi relativna. Preprosto se moramo zavedati, da smo v tej sezoni naredili en velik korak naprej, lepo predstavljali Maribor in slovenski nogomet v Evropi in fantje si zaslužijo vse čestitke za to. Če bi nam drugo leto kdo ponudil ligo in nadaljevanje med najboljšimi 32 klubi, bi z odprtimi rokami to sprejeli," je tekmo in sezono ocenil trener Maribora Ante Šimundža.

Vršič se je spet vpisal med strelce
Ta je v drugem delu skušal rešiti, kar se je rešiti dalo, moštvo se kljub nesrečnemu golu ni predalo. A zamenjave so sadove obrodile prepozno, Dare Vršič je gol dosegel šele v sodnikovem podaljšku in spet pokazal, zakaj je prišel v Maribor, zakaj je za sabo postil zgodbo z Dunaja, kjer se v dveh letih pri Austrii ni naigral.

Sevilla je bila boljša
"Tokrat nam je zmanjkalo ravno toliko, kolikor je bilo dovolj za Sevillo, da je zmagala, da je pokazala, zakaj je favorit. Bili so boljši od nas, tu ni dileme, nam je zmanjkalo nekaj kakovosti v fazi napada, tista kakovost, ki smo jo imeli doma. Zadetek Vršiča je spodbuden za ekipo, glede tega zremo v prihodnost z optimizmom," je prepričan Šimundža.

Igrati s Tavaresem je bilo preveč tvegano
Zaradi poškodbe ni igral kapetan Marcos Tavares. Trener Maribora je priznal: "Poznala se nam je njegova odsotnost. Tavares je tisti, ki da razliko v fazi napada. Želel je igrati, to je bila tudi moja želja, a poškodba je bila tvegana, lahko bi ga izgubili za dalj časa."

Pozornost se vrača v domači tekmovanji
Maribor že ta konec tedna nadaljuje tekmovanja na domačih igriščih, že v nedeljo je na sporedu preložena tekma državnega prvenstva proti Olimpiji. "Že ko smo se uvrstili v šestnajstino finala Evropske lige, smo vedeli, da sta prioriteta državno prvenstvo in slovenski pokal, da lahko dobimo priložnost za igranje na evropski ravni tudi drugo leto. Zdaj bomo svoje moči usmerili na slovenska tla," je še dejal Šimundža.

Šestnajstina finala, povratna tekma:
SEVILLA - Maribor 2:1 (1:0) 2:2
22.000; Reyes 42., Gameiro 59.; Vršič 92.

Sevilla: Javi Varas, Diogo, Fazio, Pareja ( 46./Iborra), Moreno, Carrico, Trochowski, Reyes ( 73./Marin), Rakitić, Vitolo, Gameiro ( 81./Bacca).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Bohar, Filipović , Mertelj ( 60./Vršič), Mezga ( 53./Cvijanović ), Dervišević, Mendy ( 67./Fajić).

Sodnik: Luca Banti (Italija)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

Maribor iz Seville s pokončno glavo
Sevilla končala mariborsko pot v Evropi
Vršič kaznoval napako obrambe Seville
Gameiro povišal na 2:0
Gol Reyesa po veliki napaki Handanovića