Odsotnost Frenkieja de Jonga se v igri Barcelone zelo pozna. Foto: Reuters
Odsotnost Frenkieja de Jonga se v igri Barcelone zelo pozna. Foto: Reuters

23-letni de Jong, ki je pred letošnjo sezono na Camp Nou prišel iz Ajaxa za 75 milijonov evrov, je bil pred poškodbo eden najbolj stalnih članov začetne enajsterice Kataloncev. Zdaj je zaradi težav z desno nogo izpustil že dve tekmi, ko je Barca ugnala Leganes in remizirala s Sevillo, manjkal pa bo tudi v torek, ko bodo branilci naslova gostili Athletic Bilbao.

Betis odpustil Rubija

Real Betis je po seriji porazov odpustil trenerja Rubija. Do konca sezone ga je nadomestil nekdanji igralec tega kluba in športni koordinator Alexis Trujillo. Betis je v soboto z 0:1 izgubil z Athleticom v Bilbau in je na 14. mestu, deset točk pred zadnjeuvrščenim Espanyolom. Na zadnjih desetih tekmah je le enkrat zmagal.

Rubi je andaluzijski klub prevzel lani poleti in je podpisal triletno pogodbo, a z zgolj osmimi zmagami v La ligi na 30 tekmah ni zadovoljil navijačev in vodstva ekipe. 54-letni Trujillo je sedem sezon in na 264 tekmah nosil majico Betisa. Po koncu nogometne poti leta 2004 je bil dve sezoni pomočnik pri verdiblancosih in nato njihov začasni trener že leta 2017.