Juventus je v Livornu proslavljal 28. naslov. Foto: epa
Juventus je v Livornu proslavljal 28. naslov. Foto: epa
Fabio Capello
Fabio Capello je osvojil naslov že z Realom iz Madrida, Milanom in Romo. Zdaj je dvignil pokal še z Juventusom. Foto: epa
Paolo Di Canio
Paolo Di Canio je z nacističnim pozdravom pozdravil navijače na Olimpicu. Foto: epa
Nogometaši Barcelone
Nogometaši Barcelone so pred tekmo z Villarrealom prejeli pokal. Foto: epa
Fernando Hierro
Fernando Hierro se je poslovil. Foto: epa
Nelson Valdez
Nelson Valdez je dosegel drugi gol za Werder, ki se je uvrstil v kvalifikacije za Ligo prvakov. Foto: epa
Nogometaši Bayerna
Nogometaši Bayerna so zmagali tudi v Stuttgartu in gostiteljem preprečili nastop v Ligi prvakov. Foto: epa
Marek Mintal
Napadalec Nürnberga Marek Mintal je s 24 goli osvojil naslov najboljšega strelca Bundeslige. Foto: epa
Sebastien Squillaci
Sebastien Squillaci je prinesel točko Monacu. Foto: epa
Lyon je slavil tudi v Marseillu.
Lyon je slavil tudi v Marseillu.V boju za žogo sta Frederic Dehu (levo) in Sylvain Wiltord. Foto: epa

V Angliji je Arsenal osvojil FA-pokal, potem ko je v Cardiffu ugnal Manchester United s 5:4 po izvajanju enajstmetrovk.

Na Portugalskem je prvak Benfica, na Škotskem pa so Rangersi v zadnjem krogu prehiteli Celtic.

Končala se je Bundesliga. 3. mesto si je zagotovil Werder, ki je izkoristil remi Herthe in poraz Stuttgarta.

Italija: Proslava Juventusa v Livornu
Nogometaši Juventusa so v predzadnjem krogu Serie A lahko igrali povsem razbremenjeno, saj je Milan že petek z rezervno postavo le remiziral s Palermom (3:3) in slavje se je v Torinu lahko začelo. V Livornu je stara dama odnesla točko iz Livorna (2:2). ''Čeprav nas je Milan na lestvici že prehitel, smo obdržali mirno kri in dosegli pomembni zmagi na gostovanjih proti Romi (1:2) in Laziu (0:1). Pika na i je bila seveda velika zmaga na San Siru pred dvema tednoma (0:1),'' je svoje vtise po 28. scudettu strnil Fabio Capello. V Livornu je v 10. minuti po podaji Olivierja Kapoja mrežo zatresel Pavel Nedved. Gostitelji so na začetku 2. polčasa izkoristili nezbranost obrambe Juventusa in povedli z 2:1. Stvari je na svoje mesto postavil David Trezeguet po podaji Marcela Zalayete. Stara dama bo pokal prejela v nedeljo, ko na Delle Alpiju gostuje Cagliari.

Handanovič branil vseh 90 minut
Udinese je gostoval pri Cagliariju in osvojil pomembno točko v boju za 4. mesto (1:1), ki še vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Vincenzo Laquinta je v 48. minuti zadel za Udinese, izenačil pa je Mauro Esposito v 66. minuti. Sampdoria je imela priložnost, da prehiti Udinese, vendar je doma izgubila proti Interju (0:1). Edini gol na tekmi je dosegel Adriano.

Cassano zagotovil obstanek Romi in poslal Atalanto v Serie B
Antonio Cassano je prinesel zmago Romi v Bergamu (0:1). Atalanta je potrebovala vse tri točke, da bi še ohranila možnosti za obstanek v elitni druščini. V 50. minuti je Alessandro Mancini zaposlil Cassana, ki je hladnokrvno poslal žogo mimo vratarja Atalante Alexa Calderonija. Lazio in Fiorentina sta potrebovala točke za obstanek, še posebej gostje iz Firenc, ki niso bili prav nič navdušeni nad remijem (1:1). Na zadnji letošnji tekmi na Olimpicu se je znova nešportno vedel Paolo Di Canio, ki je gledalce pozdravil z nacističnim pozdravom. Enzo Maresca je že v 2. minuti zadel za goste, izenačil je Sebastiano Siviglia. Fiorentina mora v zadnjem krogu nujno premagati Brescio in upati na ugoden razplet na preostalih igriščih. Tudi Siena, Parma, Brescia, Bologna in Chievo niso povsem brezskrbni pred zadnjim krogom.

Španija: Šest golov na Camp Nouu
V pravi poslastici 37. kroga španskega prvenstva sta se Barcelona in Villarreal razšla brez zmagovalca (3:3). Pred tekmo je kapetan Barce Carles Puyol visoko dvignil pokal za naslov prvaka, ki so ga Katalonci osvojil po šestih letih. Za hladen tuš je v 17. minuti poskrbel Diego Forlan, ki je z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora načel mrežo Barce. V 25. minuti je Samuel Eto'o z bele točke zadel le prečko. V 30. minuti je Joan Oleguer podrl Jose Marija in Forlan je z enajstih metrov povišal vodstvo gostov. Gostitelji so se prebudili šele po zaostanku. Najprej je znižal Ronaldinho z glavo, lepo je podal Juliano Belletti. Ludovic Giuly je še pred odmorom izenačil, v 47. minuti pa iz mrtvega kota z volejem poskrbel za popoln preobrat. Forlan je v 70. minuti izkoristil napako Oleguerja in izenačil izid. Villarreal je še vedno na 3. mestu in ima lepe možnosti za Ligo prvakov.

Brez golov na madridskem derbiju
Nogometaši Reala in Atletica so se v prestižnem madridskem derbiju razšli brez golov. V prvem polčasu je najlepšo priložnost zapravil Ronaldo. V 62. minuti sta kombinirala David Beckham in Michael Owen, a je slednji zgrešil. V 75. in 83. minuti je vratar Reala Iker Cassilas sijajno posredoval pri strelih Fernanda Torresa.

V boju za Ligo uvrstitev v kvalifikacije za Ligo prvakov je Betis prišel do pomembne zmage nad Zaragozo (3:2), mestni tekmec Sevilla pa je na gostovanju pri Getafeju izvlekel le točko (0:0). Tudi Espanyol je le remiziral v Osasuni (1:1).

Numancia in Albacete sta že izpadla v 2. ligo. Levante je le remiziral z Valencio in mora v zadnjem krogu premagati Villarreal v gosteh, kar bo vse prej kot lahko, saj se Villarreal bojuje za Ligo prvakov. Mallorca je ušla z mest, ki vodijo v 2. ligo, z zmago v La Coruni proti Deportivu (0:3). Francisco Farinos je že v 9. minuti zadel mrežo Deportiva. Juan Arango je v 37. minuti povišal na 2:0, veliko zmago pa je potrdil Jošito Okubo. V zadnjem krogu mora Mallorca doma ugnati Betis, ki ima prav tako evropske ambicije.

Nemčija: Werder izkoristil spodrsljaj tekmecev
Končala se je 42. sezona Bundeslige. V zadnjem krogu so se nogmetaši Werderja povsem nepričakovano prebili na 3. mesto in bodo igrali v 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Lanski prvaki iz Bremna so gostovali v Kaiserslauternu in zmagali z 2:1. Stuttgart, ki je bil do zadnjega kroga na 3. mestu, je doma izgubil s prvakom Bayernom (1:3). Hertha je 90 minut oblegala vrata Hannoverja, a je ostalo pri izidu 0:0.

Werder je tekmo na Betzenbergu začel odločno in v 12. minuti je po podaji Nelsona Valdeza zadel Tim Borowski. Valdez je imel v prvih 45 minutah še vsaj pet velikih priložnosti, izkoristil pa je le tisto v 42. minuti. Tik pred odmorom je Halil Atintop znižal izid na 1:2. V drugem polčasu so igralci Werderja na vsak način želeli doseči še tretji gol, a so se veselili, ko so izvedeli za razplet z drugih stadionov.

Veliko razočaranje v Berlinu
Na olimpijskem stadionu v Berlinu (julija prihodnje leto bo na njem finale svetovnega prvenstva) se je na tekmi med Hertho in Hannovrom zbralo kar 75.000 gledlacev. Zvezdnik gostiteljev Marcelinho je hotel na svoj 30. rojstni dan doseči odločilni zadetek za končno 3. mesto. Trener Hannovra Ewald Lienen je postavil obrambno taktiko, igralci Herthe pa niso našli recepta pred vrati odličnega Roberta Enkeja. Še najbližje sta bila Yildiray Bastürk v 68. in Gilberto v 77. minuti. Po koncu tekme so v Berlinu solze, saj so bili igralci Herthe res blizu milijonom, ki bi jih zaslužili v Ligi prvakov.

Bayern razblinil sanje Stuttgarta
Stuttgart je lani v zadnjem krogu zapravil uvrstitev v kvalfikacije za Ligo prvakov, ko je izgubil v Leverkusnu z 0:2. Tudi tokrat bi morali igralci Stuttgarta premagati Bayern in 3. mesta jim ne bi mogel vzeti nihče. Sproščeni prvaki iz Münchna so prišli na stadion Gottlieb Deimler pilit formo za finale nemškega pokala, ki bo v soboto zvečer v Berlinu (Bayern bo igral s Schalkejem). V 27. minuti je po prostem strelu Sebastiana Deislerja najvišje skočil Michael Ballack. Le tri minute zatem je Hasan Salihamidžić povišal vodstvo Bavarcev. Piko na i izjemni sezoni Bayerna je s svojim 22. golom postavil Roy Makaay.

Mintal prvi strelec lige
Nizozemcu en gol ni zadostoval in najboljši strelec Bundeslige je postal Marek Mintal, ki je v zadnjem krogu dosegel svoj 24. zadetek za Nürnberg. Neposredno v Ligo prvakov se je uvrstil Schalke, ki je zmagal v Freiburgu s 3:2. Odločilna gola za ekipo iz Gelsenkirchna je zabil Marcelo Jose Bordon. V pokal Uefa so se uvrstili Hertha, Stuttgart in Bayer iz Leverkusna. ''Lekarnarji'' so ugnali Borussio iz Mönchengladbacha s 5:1. Junak tekme je bil Bolgar Dimitar Berbatov s tremi goli. V drugo ligo se selijo Bochum, Hansa in Freiburg.

Lavrič pred vrati Bundeslige
V Bundesligo so se uvrstili Köln, Duisburg in Eintracht iz Frankfurta, ki je premagal Wacker iz Burghausna s 3:0 in si s tem zagotovil vozovnico v elitni razred nemškega nogometa. Klemen Lavrič je ponovno zadel iz Dynamo iz Dresdna. Lavrič je v 2. ligi dosegel kar 17 golov, več jih je le nemški reprezentant Lukas Podolski (24 za Köln). Klemen je trenutno v pogovorih za prestop v Duisburg, ki bo igral v Bundesligi. Dynamo zahteva kar milijon evrov odškodnine.

Francija: Ajaccio presenetil v Lillu
V 37. krogu francoskega prvenstva je Lille doma nepričakovano izgubil z Ajacciem (0:2), vendar ima še vedno dve točki več od Monaca. Gostje, ki se krčevito borijo za obstanek, so povedli že v 11. minuti. Kombinirala sta Martial Robin in Xavier Collin, iz 25 metrov pa je zadel Abdelnasser Ouadah. Gostitelji so poskušali vse, da bi izid izenačili, a je bil vratar Sebastain Porato vselej na mestu. V 70. minuti je Robin z lobom presenetil slabo postavljenega vratarja Lilla Tonyja Silvo.

Monaco je gostoval v Bordeauxu in izvlekel le točko (1:1). Deset minut pred koncem je po podaji Marca Planusa v polno zadel Marouane Chamakh. Monaco je izenačil tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Sebastien Squillaci je bil natančen z glavo. V zadnjem krogu Lille gostuje v Auxerru, Monaco pa gosti St. Etienne in čaka na spodrsljaj Lilla.

Lyon prekrižal načrte Marseillu
Štirikratni prvaki iz Lyona še vedno igrajo zelo zavzeto. Juninho Permnambucano se je sprehodil mimo treh branilcev Marseilla in na Velodromu poskrbel za nove tri točke Lyona (0:1). Gostitelji so potrebovali zmago, saj se borijo za 4. mesto, ki vodi v Pokal Uefa. S porazom so padli na 5. mesto, prehitel jih Rennes, ki je s 4:0 odpravil Strasbourg. Lyon bo v sobotnem zadnjem krogu gostil Nico. Z zmago bi končal sezono z 81 točkami, kar je absolutni rekord francoske lige. Nogometaši Nantesa v letu 1995 in Monaca v letu 1997 so zbrali 79 točk. V drugo ligo je že pred tedni izpadel Istres, v težkem položaju pa sta Bastia In Nantes.

Benfica prekinila enajstletno sušo
Nogometaši Benfice so osvojili 31. naslov portugalskih prvakov, potem ko so v zadnjem krogu igrali z Boavisto 1:1. Lizbončani so zbrali tri točke več kot Porto in štiri več kot mestni tekmec Sporting. To je njihov prvi naslov po enajstih letih.