Andres Vombergar je v dobrih dveh mesecih postal eden od glavnih adutov Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Andres Vombergar je v dobrih dveh mesecih postal eden od glavnih adutov Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Renesansa argentinskega Slovenca se je začela z začasnim trenerjem Safetom Hadžićem, ki ga je uvrščal v postavo, potem ko sta ga "zamrznila" Srba na klopi Olimpije Ilija Stolica in Aleksander Linta. "Trener Hadžić mi je povrnil samozavest. Čutil sem njegovo zaupanje, ki sem mu ga vrnil na igrišču," je za TV SLO povedal Vombergar.

23-letnik je priložnost izkoristil in je postal nezamenljiv tudi v kolesju zdajšnjega stratega zmajev Zorana Barišića. Napadalec je Olimpiji oktobra pomagal do treh zmag, dvakrat se je vpisal tudi med strelce. Najprej je zatresel mrežo Celja, z golom v Ljudskem vrtu pa je pričel preobrat Ljubljančanov v derbiju z Mariborom. S skupno šestimi zadetki je šesti strelec prvenstva.

Vombergar v Ljubljani uživa, v Sloveniji ima tudi nekaj sorodnikov in prijateljev, ki spremljajo njegovo nogometno pot. Ne skriva, da bi se rad videl v dresu s slovenskim grbom. "Večkrat sem rekel, da so to moje sanje, vendar se zavedam, da je veliko dobrih igralcev. Moja naloga je, da dobro treniram, nabiram čim več minut in golov. Če se bo v prihodnosti ponudila kakšna priložnost, jo bom z veseljem sprejel," je povedal Vombergar. So ga z Nogometne zveze Slovenije že kontaktirali? "Zaenkrat še ne, ampak upajmo, da nekoč."

Več v prispevku Marjete Hočevar.

Andrej Vombergar igralec meseca oktobra
Andrej Vombergar igralec meseca oktobra