Zlatko Zahovič ima pogodbo z Mariborom do leta 2024. V Ljudskem vrtu je pustil neizbrisen pečat v enajstih letih in težko si je predstavljati uspešen klub brez njega. Foto: Reuters
Zlatko Zahovič ima pogodbo z Mariborom do leta 2024. V Ljudskem vrtu je pustil neizbrisen pečat v enajstih letih in težko si je predstavljati uspešen klub brez njega. Foto: Reuters
Zahovič že zavihal rokave za novo sezono

"V klubu smo se pogovorili in se odločili, da bomo skupaj peljali klub naprej. Odločila je prihodnost kluba. Z Zlatkom sva se pogovorila, a vam ne bom razlagal, o čem. V nogometu sem se naučil, da se ne pogovarjamo o stvareh, ki so v slačilnici. Odgovorni smo ugotovili, da je vseeno najbolje, da delujemo, kot smo v preteklih letih. In to je to. Imel sem pooblastila, da sklenem dogovor," je na novinarski konferenci povedal Cotar.

"Odnosi spet takšni, kot morajo biti"
Zahovič je bil o pereči temi redkobeseden. "Ni nobenih pomislekov, drugače ne bi bil tukaj. Zelo sem zadovoljen s pogovorom z ljudmi, ki so v klubu. Odnosi so spet taki, kot morajo biti. Zato smo danes tukaj, da prenesemo to sporočilo," je povedal Zahovič.
"Prvi dan še ni mimo, a je marsikaj opravljenega. In hitro bodo znane prve novice. NK Maribor je največja institucija v državi in razumljivo je, da so cilji zmeraj enaki. Priti čim dlje v Evropi in vrniti tisto, kar je naše,” je dejal Zahovič, ki ima pogodbo s klubom do leta 2024.
Prejšnji teden je Zahovič proti Cotarju usmeril nekaj ostrih izjav. "Nisem bil razočaran, niti jezen. Če bi bil, ne bi tukaj sedel. Vzel sem to kot izjave, ki so bile pač hitre reakcije. Nogometaši morajo na terenu hitro reagirati. Nimam posebnih zamer. Kar sem mislil, sem Zlatku povedal, on pa meni nazaj," je o tem dejal Cotar.

Brez starih zamer novim ciljem naproti
Na novinarski konferenci sta bila poleg Cotarja in Zahoviča prisotna še direktor Bojan Ban in trener Darko Milanič. "Zavedamo se odgovornosti, ta ni vedno 'fajn'. Povedali smo si, kar smo si imeli povedati, vsak je pri sebi razmislil in prišli smo do tega zaključka. Stopili smo skupaj in gremo novim ciljem naproti," je povedal Ban.

V sredo znan nasprotnik Maribora v Evropski ligi
Zahovič je v klub prišel avgusta 2007 in od takrat pomagal k osvojitvi sedmih državnih naslovov, štirih pokalnih in štirih superpokalnih lovorik. Prav tako je bil klub z njim uspešen tudi v Evropi, kjer je igral v Ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu Evropske lige, enkrat pa tudi v izločilnih bojih tega tekmovanja.

NK Maribor je medtem že začel priprave na novo sezono, v sredo bo dobil tekmeca v kvalifikacijah za Evropsko ligo, tako kot tudi Domžale in Rudar, medtem ko bo Olimpija nasprotnika v kvalifikacijah za Ligo prvakov dobila že v torek.

Zahovič že zavihal rokave za novo sezono