Andrea Gardini je kot igralec z Italijo osvojil tri naslove svetovnega prvaka, srebro na OI v Atlanti 1996 in bron štiri leta pozneje v Sydneyju. Kot trener je svojo kariero gradil na Poljskem, kjer je deloval zadnjih osem let. Foto: EPA

Glede na vse kontakte, tudi konkretne pogovore in izkazano željo po vodenju slovenske moške izbrane vrste, je še na začetku tedna vse kazalo, da bo naš novi selektor Andrea Gardini. Z njegove strani smo dobili same pozitivne signale, zanimalo ga je delo s slovensko reprezentanco. Stopili smo v kontakt, saj je bil prav on naša velika želja. Lahko bi dejal, da smo bili vsi prepričani, da bo do sklenitve pogodbe prišlo v kratkem. Njegova edina želja je bila, da mu damo na voljo dva tedna časa, da o možnem angažmaju obvesti klub, saj smo vendarle sredi sezone. Obenem je želel informacijo deliti tudi z družino. Sledil je nepričakovan zasuk, saj nas je obvestil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je potrebno spoštovati," je v izjavi za javnost zapisal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

"Ob tem bi rad poudaril, da finančna sredstva niso dejavnik, saj nas je denimo že prosil, da mu damo v vpogled okviren program priprav, da bi se tudi sam kar najbolje pripravil na vse, kar sledi. Dejstvo je, da nismo pričakovali, da se bomo znašli v takšni situaciji, a treba bo iti naprej. Gardini je bil naša prva izbira, a obstaja še nekaj zanimivih imen, ki želijo sesti na našo klop. Čeprav se zdi drugače, se nam realno še ne mudi, selektorja Gianija smo denimo v za nas izjemnem letu, imenovali šele aprila,” je še zapisal Ropret.

Vodstvo odbojkarske zveze se je konec januarja razšlo s Slobodanom Kovačem.