Že nekajkrat je bilo očitno, da v Barceloni ni vse tako, kot bi moralo biti, nazadnje je (ob pogajanjih o nižji plači) vodstvo kluba kritiziral tudi Lionel Messi. Foto: Reuters
Že nekajkrat je bilo očitno, da v Barceloni ni vse tako, kot bi moralo biti, nazadnje je (ob pogajanjih o nižji plači) vodstvo kluba kritiziral tudi Lionel Messi. Foto: Reuters
Sorodna novica Messi: V času izrednih razmer bodo plače 70 odstotkov nižje

Odstopili so Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia, Maria Texidor in podpredsednika Emili Rousaud in Enrique Tombas. Izrazili so nezadovoljstvo s predsednikom Barcelone Josepom Mario Bartomeuom, za katerega dvomijo, da bo uspel v teh težkih časih klub uspešno voditi.

"Smo na točki, ko se ne moremo več boriti proti načinu, kako se klub vodi v luči pomembnih izzivov po obdobju pandemije," so zapisali v pismu, ki so ga danes objavili španski mediji.

Od Bartomeua zahtevajo, da čim prej skliče predčasne volitve, kritični so tudi do odločitve, da je Bartomeu na začetku leta najel agencijo I3 Ventures. Ta naj bi poveličevala predsednika in blatila njegove nasprotnike. Bartomeu se brani, da so agencijo angažirali zato, ker želijo z nadzorom dejavnosti na socialnih omrežjih zaščititi interese kluba, igralcev, trenerjev, vodstva in pokroviteljev.

Emili Rousaud, za mnoge glavni kandidat, da naslednje leto nasledi Bartomeua na predsedniškem mestu, je danes za špansko radijsko postajo Cadena Ser opozoril tudi na sum korupcije, ko je vodstvo najelo agencijo I3 Ventures: "Če revizorji povedo, da so stroški za storitve tega podjetja 100.000 evrov, Barcelona pa je plačana milijon, pomeni, da se je nekdo lepo okoristil. Nimam pa dokazov in ne vem, kdo."

V klubu je bilo že nekaj časa zelo burno, zavrelo pa je marca, ko je uprava trdila, da igralci niso privolili v 70-odstotno znižanje plače. Lionel Messi je to ostro zanikal, podprla sta ga tudi Emili Rousaud in Enrique Tombas, kar je ujezilo predsednika Josepa Mario Bartomeua.