Anamarija Lampič je imela najboljši čas teka, vrhunsko uvrstitev pa sta vzela zadnja dva strela, ki ju je (v stoječem položaju) zgrešila. Foto: EPA
Anamarija Lampič je imela najboljši čas teka, vrhunsko uvrstitev pa sta vzela zadnja dva strela, ki ju je (v stoječem položaju) zgrešila. Foto: EPA

Njen zaostanek za zmagovalko je bil manjši od minute, vrhunski izid pa je odnesel kakšen zgrešen strel preveč. Anamarija Lampič je bila namreč edina med petnajsterico s tremi zgrešenimi streli, tradicionalno pa je bila hitra na teku, od drugega streljanja do cilja je pridobila kar 13 mest:

Težave pri streljanju stoje
"Kar hitra sem bila danes. Škoda za zadnja dva strela stoje. Imela sem res lepo priložnost, da sem blizu prve šesterice," je po svoji četrti najboljši uvrstitvi biatlonske kariere povedala slovenska biatlonka, kot dober pa je nastop ocenil tudi njen trener Ricco Gros: "Na strelišču je bila 70-odstotna, ob tem je bila najhitrejša v teku. Imela je nekaj težav pri iskanju pozicije na streljanju stoje, saj je zelo drselo. Prvič se je znašla v takšnem položaju."

Polona Klemenčič (dva kazenska kroga) je osvojila 45. mesto. Lena Repinc (74. mesto; trije zgrešeni streli) in Živa Klemenčič (75. mesto, dva kazenska kroga) se nista prebili na nedeljsko zasledovalno tekmo.

Lampič z najboljšim časom teka do 14. mesta

Za zmagovalni oder napake na strelišču niso bile dovoljene
Ingrid Landmark Tandrevold, ki je bila na tekmah svetovnega pokala prepogosto "le" druga (dvanajstkrat), je tretjo zmago kariere (drugo v sezoni) dosegla z brezhibnim strelskim nastopom. Na koncu je imela 18 sekund prednosti pred drugouvrščeno Švedinjo Mono Brorsson in 19 pred tretjeuvrščeno Italijanko Liso Vittozzi. Vodilne tri so tekmo končale brez kazenskega kroga.

V skupnem seštevku svetovnega je vodstvo zadržala danes dvanajsta Justine Braisaz-Bouchet, a se ji je Ingrid Landmark Tandrevold približala na 30 točk. V soboto bo v Ruhpoldingu še moški sprint, v nedeljo pa obe zasledovalni tekmi. Zatem se karavana seli v Antholz, ki je zadnja postaja pred svetovnim prvenstvom v Novem Mestu.

Sprint (Ž):                         * 
 1. I. L. TANDREVOLD   NOR 19:25,4 (0)
 2. M. BRORSSON        ŠVE   +18,2 (0)
 3. L. VITTOZZI        ITA    19,0 (0)
 4. L. JEANMONNOT      FRA    24,8 (0)
 5. E. ÖBERG           ŠVE    33,9 (2)
 6. J. HETTICH WALZ    NEM    35,0 (0)
...                                   
14. A. LAMPIČ          SLO    58,5 (3)
45. P. KLEMENČIČ       SLO  1:54,3 (2)
74. L. REPINC          SLO  3:04,9 (3)
75. Ž. KLEMENČIČ       SLO  3:06,3 (2)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi  
Svetovni pokal - skupno (11/21):                      
 1. J. BRAISAZ     FRA            621
 2. I. TANDREVOLD  NOR            591
 3. E. ÖBERG       ŠVE            518
...                                  
19. A. LAMPIČ      SLO            198
54. P. KLEMENČIČ   SLO             42
74. L. REPINC      SLO              7